Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Mestskej rade rezonovala kultúra a šport

Mestská rada v Prešove sa na svojom ostatnom zasadnutí venovala plánu kultúrno-spoločenských a športových aktivít v meste. Ten obsahuje spolu 61 kultúrnych podujatí a 19 športových aktivít, ktoré sa v Prešove uskutočnia a MsÚ ich buď sám organizuje, podieľa sa na nich ako spoluorganizátor, alebo na nich ich organizátorom prispieva.

Vicerpimátorka Katarína Ďurčanská a radný Ivan Benko

Medzi plánovanými aktivitami sú okrem iného u Prešovčanov už etablované podujatia ako Dni mesta Prešov, či festival Dobrej hudby na Sigorde, spomedzi športových zase 16. ročník neoficiálnych majstrovstiev sveta nepočujúcich futbalistov do 16 rokov a jubilejný 40. ročník Šarišského pohára v spoločenských tancoch.

Radný Ivan Benko (Smer-SD, ĽS-HZDS, SNS, SF) v tejto súvislosti adresoval verejnosti výzvu s cieľom vytvoriť kalendár všetkých organizovaných akcií v meste. „V Prešove sa koná dosť zaujímavých akcií, preto by bolo dobré, aby ľudia dali na odbor školstva vedieť, čo sami organizujú. Vznikol by tak itinerár toho, čo sa v meste deje v oblasti školstva, kultúry, športu, či ďalších aktivít, “ uviedol I. Benko. „Verejnosť by nám tiež mohla dať vedieť, čo by si žiadali, aby sa v meste konalo, aby sme im vedeli vyjsť v ústrety, “ dodala K. Ďurčanská.

Prednosta MsÚ Jozef Višňovský informoval aj o tom, že od budúceho roka sa financie na športové aktivity budú prerozdeľovať podľa nového systému. Ich financovanie sa už totiž nebude diať cez Fond športu, ale priamo z mestského rozpočtu. Aj preto je potrebné žiadosti o dotácie na budúci rok adresovať na Mestský úrad už do konca septembra. „Samozrejme v prípade, že niekto príde so zaujímavou akciou aj neskôr, existuje vždy aj nejaká rezerva, “ dodala zástupkyňa primátora K. Ďurčanská.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK