Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Rádio nevysiela kvôli omeškaniu technológie, kruhová križovatka ohrozená kvôli veľkosti

Zrušené výberové konanie na post riaditeľa Domova dôchodcov na Cemjate, problémy s kruhovou križovatkou na Námestí mieru a nerozvysielanie Rádia Prešov boli témami ostatného stretnutia novinárov s primátorom Pavlom Hagyarim.

Zrušenie výberového konania na post riaditeľa DD Cemjata, z ktorého poslanci na návrh primátora vo februári odvolali Františka Krajča, odôvodnil prvý muž mesta právnym problémom, ktorý mesto prinútil pretransformovať ho do inej podoby. „Problém je v tom, že o kandidátovi rozhoduje zastupiteľstvo. Ak by sa realizovalo výberové konanie tak, ako bolo pripravené, mestské zastupiteľstvo by nebolo povinné akceptovať kandidáta, ktorého navrhnem ako víťaza výberového konania. O kandidátoch sa teda bude hlasovať priamo na zasadnutí, výberová komisia iba odporučí a zoradí kandidátov podľa úspešnosti na výberovom konaní. Do neho budú automaticky prizvaní všetci traja kandidáti, ktorí o post prejavili záujem. Už sme ich o tom listom informovali, “ vysvetlil P. Hagyari.

Druhou témou, na ktorú sa novinári primátora pýtali, boli problémy so stavbou veľkého kruhového objazdu na križovatke Sabinovská-Levočská, ktorá sa mala realizovať v lete tohto roka. Primátor problém, ktorý s objazdom vznikol, potvrdil. „Dopravoprojekt hovoril o možnosti jeho výstavby, štúdia ale spochybnila, či križovatka je dosť veľká. Čakáme teraz na výsledok posudzovania. Projekt je schválený, otázne ostáva, či technické podmienky umožnia jeho realizáciu aj spustiť, “ uviedol Hagyari. Zároveň dodal, že do konca roka by dopravnú situáciu mohla dopravnú situáciu zlepšiť zelená vlna smerom od Popradu na Bardejov. Na margo štartu vysielania Rádia Prešov, ktoré už bolo viackrát posunuté a posledne sa hovorilo o konci februára, primátor uviedol, že omeškanie je spôsobené dlhým trvaním dodania technológie z USA. „Spustené by malo byť v priebehu dvoch mesiacov, “ uviedol primátor. Ten na 19. marca zvolá mimoriadne zastupiteľstvo k jedinému bodu – riešeniu problému priemyselného parku IPZ Prešov-Záborské, k čomu ho vyzvali poslanci na ostatnom zasadnutí MsZ. Riadne zasadnutie je plánované na 26. marca.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK