Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

KÚ Prešov rozpisuje limity na okresy

Počet 24 166 zamestnancov v rozpočtových organizáciách a 5004 zamestnancov v príspevkových organizáciách je najvážnejším záväzným ukazovateľom pre kapitolu Krajský úrad (KÚ) Prešov v zákone o štátnom rozpočte na rok 2001. Uviedol to 15. januára pred novinármi zástupca prednostu KÚ Milan Ambróz.

Rozpis záväzných ukazovateľov dostal KÚ Prešov z Ministerstva financií SR v piatok 12. januára. Za dobrú správu označil M. Ambróz skutočnosť, že ministerstvo neviazalo čerpanie štátneho rozpočtu žiadnymi regulačnými opatreniami. Na druhej strane MF SR im oznámilo, že t. r. neuvažuje o žiadnom oddlžovaní.

Zákon o štátnom rozpočte na rok 2001 ukladá v kapitole KÚ Prešov príjmy bezmála 122,2 milióna Sk a výdavky necelých 8,052 miliardy Sk. M. Ambróz uviedol, že v 1. polroku 2001 nie je možné presúvať bežné a kapitálové výdavky. Do 28. januára t. r. KÚ rozpíše výšku záväzných ukazovateľov pre nižšie stupne. K tomu sa už uskutočnila v piatok 12. januára porada prednostov okresných úradov (OÚ) v kraji, na ktorej hľadali spôsoby prerozdeľovania predovšetkým mzdových finančných prostriedkov. Prednosta KÚ Jozef Polačko k tomu dodal, že prichádzajú do úvahy dva - podľa počtu obyvateľov okresu alebo podľa počtu zamestnaných ľudí v okrese. Rozpis limitov pre príspevkové organizácie zohľadní na 100 percent fixné výdavky (napr. na nájomné, na energie). Otázku iných výdavkov budú riešiť od prípadu k prípadu.

Limit počtu pracovníkov KÚ Prešov a trinástich OÚ v kraji je 2683, z nich limit pre KÚ je 297,3 pracovníka. Najvyšší limit z OÚ má prešovský, a to 298,9 pracovníka, najnižší OÚ v Medzilaborciach - 110,2 pracovníka.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK