Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

KÚ Prešov rozpisuje limity na okresy

Počet 24 166 zamestnancov v rozpočtových organizáciách a 5004 zamestnancov v príspevkových organizáciách je najvážnejším záväzným ukazovateľom pre kapitolu Krajský úrad (KÚ) Prešov v zákone o štátnom rozpočte na rok 2001. Uviedol to 15. januára pred novinármi zástupca prednostu KÚ Milan Ambróz.

Rozpis záväzných ukazovateľov dostal KÚ Prešov z Ministerstva financií SR v piatok 12. januára. Za dobrú správu označil M. Ambróz skutočnosť, že ministerstvo neviazalo čerpanie štátneho rozpočtu žiadnymi regulačnými opatreniami. Na druhej strane MF SR im oznámilo, že t. r. neuvažuje o žiadnom oddlžovaní.

Zákon o štátnom rozpočte na rok 2001 ukladá v kapitole KÚ Prešov príjmy bezmála 122,2 milióna Sk a výdavky necelých 8,052 miliardy Sk. M. Ambróz uviedol, že v 1. polroku 2001 nie je možné presúvať bežné a kapitálové výdavky. Do 28. januára t. r. KÚ rozpíše výšku záväzných ukazovateľov pre nižšie stupne. K tomu sa už uskutočnila v piatok 12. januára porada prednostov okresných úradov (OÚ) v kraji, na ktorej hľadali spôsoby prerozdeľovania predovšetkým mzdových finančných prostriedkov. Prednosta KÚ Jozef Polačko k tomu dodal, že prichádzajú do úvahy dva - podľa počtu obyvateľov okresu alebo podľa počtu zamestnaných ľudí v okrese. Rozpis limitov pre príspevkové organizácie zohľadní na 100 percent fixné výdavky (napr. na nájomné, na energie). Otázku iných výdavkov budú riešiť od prípadu k prípadu.

Limit počtu pracovníkov KÚ Prešov a trinástich OÚ v kraji je 2683, z nich limit pre KÚ je 297,3 pracovníka. Najvyšší limit z OÚ má prešovský, a to 298,9 pracovníka, najnižší OÚ v Medzilaborciach - 110,2 pracovníka.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK