Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Neplatiči by mali skončiť v prístreškoch za osem miliónov

Mesto Prešov chce riešiť problém s neplatičmi mestských bytov a s neprispôsobivými obyvateľmi kúpením 25 prístreškov kontajnerového typu. Na tento účel navrhuje radnica vyčleniť osem miliónov korún čím by vyriešila bývanie pre 84 problémových osôb.

Súčasne mesto v týchto priestoroch umiestni aj svoje vysunuté pracovisko mestskej polície. Zástupkyňa primátora Katarína Ďurčanská uviedla, že „neplatiči dlhujú mestu za nájom 37 miliónov korún. Mesto má na výstavbu prístreší vytypovaných niekoľko lokalít v každej z mestských častí. Problém je v tom, že občania všetkých mestských častí sa tomu bránia a píšu petície proti umiestneniu prístreší v blízkosti. ich obydlí. Najviac priechodným riešením je lokalita Stará tehelňa, kde sa mali pôvodne stavať byty nižšieho štandardu pre tieto vrstvy obyvateľstva. Stojí tu už vyše 170 bytov, do ktorých sa presťahovali rómske rodiny zo zdevastovaných bytov na Majakovského a Sabinovskej ulice. Mestskí poslanci riešia koncepciu bytových domov nižšej kategórie, prípadne prístreší pre neprispôsobivých občanov už tretie volebné obdobie.
Poslankyňa Andrea Turčanová navrhla, „ďalší prieskum trhu na nákup prístreškov kontajnerového typu. “ Výberové konanie na ich nákup má byť do konca júna. Konečné rozhodnutie by malo padnúť na mestskom zastupiteľstve 26. marca.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK