PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/3943/pocas_razie_nasli_falosne_oblecenie-_obuv_a_tasky.html

Počas razie našli falošné oblečenie, obuv a tašky

Prešovskí colníci spolu s policajtmi z odboru kriminálnej polície v Prešove a pracovníkmi Inšpektorátu Slovenskej obchodnej inšpekcie vykonali kontrolnú akciu s krycím názvom „Dušan IV“, zameranú na predaj a distribúciu textilného tovaru, u ktorého bolo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva.

V Prešove bolo skontrolovaných päť obchodov, v ktorých zástupcovia spoločnosti Adidas, Reebok, Puma a Nike potvrdili, že v týchto prevádzkach sa ponúkajú na predaj napodobeniny výrobkov týchto firiem, ktoré svojim vzhľadom a niektorými znakmi mohli u zákazníkov vyvolať dojem, že nakupujú značkový tovar. Výrobky boli zaistené pred predajom. Išlo o 108 párov športovej obuvi, 334 kusov textilných výrobkov a 4 kusy cestovných tašiek.
Zástupcami oprávnených osôb spoločnosti Adidas, Reebok, Puma a Nike bola predbežne vyčíslená škoda, ktorá by vznikla majiteľom značiek pri predaji týchto výrobkov vo výške cca 726 tisíc korún.
Prípadmi sa bude zaoberať polícia pre podozrenie z trestného činu porušenia práv k ochrannej známke, označenia pôvodu výrobku a obchodnému menu.

 
17.3.2008 | Pridal: Redakcia PIS | Polícia a záchranné zložky | čítané: 7919 krát