Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Zastupiteľstvo prerokuje prístrešky i centrálny park

Po minulotýždňovom mimoriadnom rokovaní Mestského zastupiteľstva sa prešovskí poslanci zídu zajtra na v poradí 14. riadnom rokovaní v tomto volebnom období. Pred poslancami bude opäť bohatý program, ktorý obsahuje spolu až 20 bodov programu.

Poslanci budú okrem iného rozhodovať o vhodných lokalitách pre umiestnenie prístreškov kontajnerového typu určených pre neprispôsobivých občanov. Rokovať sa bude aj o harmonograme realizácie Centrálneho mestského parku na Sekčove. Zastupiteľstvo bude schvaľovať záverečný účet mesta za minulý rok, ale aj názvy nových ulíc. „Keďže v meste prebieha individuálna bytová výstavba, vzniká tým potreba pomenovať novovzniknuté ulice. Budú medzi nimi napríklad zvieracie ulice, ako Zajačia, Drozdia, Labutia, nezabudli sme ale ani na významné osobnosti a niektoré ulice sú pomenované napríklad podľa Murgaša, Stodolu, či Duchoňa, “ prezradila predsedníčka názvoslovnej komisie Katarína Ďurčanská. Okrem toho budú poslanci prerokovávať aj VZN o zásadách nakladanie s majetkom mesta, prerokujú správu o stavebných aktivitách fyzických a právnických osôb ako aj činnosti Mestskej polície za minulý rok. Na záver budú poslanci rozhodovať o odmenách primátora, zástupcu primátora ako aj hlavného kontrolóra mesta za 2. polrok minulého roka. Podľa návrhu by odmena pre primátora Pavla Hagyariho mala 236 100 korún, zástupkyňa Katarína Ďurčanská by mala dostať 88 900 korún a hlavný kontrolór Milan Tkáčik 83 520 korún.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK