Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

1. apríl v znamení humoru a piva

Prvý apríl v centre Prešova sa už tradične bude niesť v duchu vyvrcholenia medzinárodnej súťaže kresleného humoru na tému pivo – Zlatý súdok 2008. Vernisáž výstavy bude v Šarišskej galérii so začiatkom o 14:30, na ktorej sprístupnia najlepšie práce 14. ročníka súťaže.

O pol hodiny neskôr na pódiu pred galériou oznámi organizátor výstavy a karikaturista Fedor Vico výsledky súťaže a spolu so spoluorganizátormi odovzdá ceny úspešným autorom. Najvyšším ocenením je Veľká cena (Grand Prix), o ktorú súťaží v každom ročníku okolo 150 autorov s počtom cez 500 prác. O dobrú náladu sa do 18:00 postarajú kapely Chiki liki tu-a, Mloci, Vrbovskí víťazi, Dalla Martina alla Sera. Nebude chýbať ani ochutnávka Piva Šariš.
Najmenších Prešovčanov príde potešiť známa televízna postavička Raťafák Plachta. Prešovská radnica v spolupráci s Mládežníckym parlamentom pripravila v tom istom čase v neďalekom mestskom parku na šiestich stanovištiach súťaže a hry pre deti. Súperiť sa bude v duchu hesla Odvážnemu šťastie praje... Návštevníci podujatia môžu očakávať humorné prekvapenia skupinky recesistov. Ako uviedol hovorca MsÚ Michal Kaliňák, „pri súťažiach v parku budú asistovať skauti. Na bezpečnosť v centre mesta dohliadnu členova Mestskej polície. “
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK