Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Poslanci diskutovali o Centrálnom parku

Takmer dve hodiny diskutovali na minulotýždňovom zasadnutí zastupiteľstva prešovskí mestskí poslanci, či chcú a na aké využitie Centrálny mestský park, ktorý je schválený v územnom pláne mesta v lokalite Sekčov na ploche 26 hektárov.

Z predloženého návrhu, v ktorom bola realizácia parku rozvrhnutá do šiestich bodov, sa dohodli iba na dvoch z nich. Do konca apríla predloží hlavný architekt mesta Prešov zadanie na súťaž návrhov na tento park a následne mesto vypíše verejnú súťaž, ktorú prednosta mestského úradu vyhodnotí do konca septembra. V auguste začne radnica prípravné práce pre majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov, zatiaľ bez nároku na financie. Mestský park podporujú hlavne poslanci zvolení za mestskú časť Sekčov, kde žije na najväčšom prešovskom sídlisku jedna tretina obyvateľov mesta. Tí iniciovali aj petíciu za realizáciu centrálneho mestského parku, pod ktorú sa za niekoľko dní podpísalo takmer 4 500 obyvateľov. Park by sa mal stavať na etapy. Hlavný kontrolór mesta Milan Tkáčik upozornil, že treba zadefinovať, či pôjde o plochu vo verejnom záujme, od čoho sa odvíja aj spôsob získania pozemkov do vlastníctva mesta.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK