Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Medzi obvinenými sú aj dvaja policajti

Vyšetrovateľ Krajského úradu vyšetrovania Policajného zboru SR (KÚV PZ) v Prešove vzniesol obvinenie dvanástim občanom SR pre trestný čin nedovoleného prekročenia štátnej hranice a dvom z nich - policajtom Hraničného oddelenia PZ Zboj aj pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Ôsmi z obvinených boli zadržaní a umiestnení v cele policajného zadržania. Bol podaný návrh na ich vzatie do väzby. Jeden z obvinených sa zdržiava na neznámom mieste v SR. Traja z obvinených boli po vypočutí prepustení a budú stíhaní na slobode.

To je výsledok mimoriadnej policajnej akcie Krajského riaditeľstva PZ SR v Prešove v utorok 16. januára v čase od 03.00 do 23.00 h. Vykonalo ju v súčinnosti s KÚV PZ SR a Úradom inšpekčnej služby PZ SR - inšpekčný odbor Košice. Dovedna bolo do nej zapojených 117 policajtov a použili 39 služobných áut. Vykonali 16 domových prehliadok a 14 prehliadok nebytových priestorov, ktorých vlastníkmi alebo užívateľmi boli podozriví. Pritom zaistili 5 dlhých guľových zbraní, 6 krátkych guľových zbraní, 1 plynovú pištoľ, 3 rádiostanice, 10 mobilných telefónov, 2 nevyplnené osvedčenia o technickom preukaze a osobné motorové vozidlo zn. Renault 19 s evidenčným číslom okresu Snina.

Bolo zistené, že podozriví v presne nezistenom čase od novembra 2000 do polovice tohto mesiaca po vzájomnej dohode s doposiaľ neznámymi štátnymi príslušníkmi Ukrajiny, za finančnú úhradu organizovali a umožnili nedovolené prekročenie štátnej hranice z Ukrajiny do SR v katastroch obcí Zboj a Nová Sedlica v okrese Snina najmenej 15 migrantom z rôznych krajín. Tých v skupinách potom prevážali na autách na rôzne miesta vo vnútrozemí.

Prípad naďalej vyšetruje KÚV PZ SR v Prešove.

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Prešove Magdaléna Fečová.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK