PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/40/miroslav_mino_nasiel_v_hale_akurat_casnikov.html

Miroslav Miňo našiel v hale akurát čašníkov

V pondelok sa definitívne rozhodlo, že hádzanári Tatrana Prešov nebudú hrať česko-slovenskú súťaž Handball International League (HIL). Okrem sklamania v radoch fanúšikov a aj samotných hráčov je pochopiteľné, že táto skutočnosť mrzí aj ďalších zainteresovaných. Jedným z nich je aj tréner Miroslav Miňo, ktorý mal od novej sezóny Tatran viesť.

"V utorok som sa vrátil z dovolenky a išiel som sa do haly informovať, čo je nové, chcel som sa stretnúť s funkcionármi a hráčmi, porozprávať sa o ďalších plánoch. Žiaľ, okrem dvoch čašníkov, ktorí hrali v bufete šípky, som nikoho nenašiel... Nuž, zavolal som na číslo klubu a nechal odkaz v tom zmysle, aby ma kontaktovali. Po týchto skúsenostiach však svoju budúcnosť s prešovskou mužskou hádzanou už asi nebudem spájať...," povedal nám očividne roztrpčený M. Miňo. Ani nečudo, kvôli sľubovanému angažmánu v Tatrane totiž predčasne ukončil zmluvu s extraligovým ženským tímom Interu Bratislava. "Momentálne som nezamestnaný a mám nepríjemný pocit z toho, ako so mnou Tatran vypiekol. Trénovať podľa prísľubu sa nezačalo, v hale som nestretol jediného hráča, hoci pôvodne už mala bežať príprava." Prešovčania pritom M. Miňa kontaktovali v marci tohoto roku, už vtedy mali funkcionári plné hlavy HIL (napokon, už dve predchádzajúce funkcionárske garnitúry alibisticky nehovorili skoro o inom, len že sa pripravujú na túto súťaž).

S otázkou, čo bude ďalej s prešovskou mužskou hádzanou, sme sa obrátili aj na prezidenta klubu Oskara Poliaka. "Nepoviem vám nič oficiálne, pripravujeme vyhlásenie, ktoré dáme k dispozícii médiám. Snáď iba toľko, že sme v záujme férovosti voči Novým Zámkom, ktoré nás majú nahradiť v HIL, poslali oficiálne stanovisko o našom odstúpení zo súťaže ako na Slovenský zväz hádzanej, tak aj do Nových Zámkov." Tieto informácie nám potvrdili aj na sekretariáte zväzu, kam písomné oficiálne stanovisko Prešova došlo.

Funkcionári Tatrana však zabudli na jednu dosť podstatnú vec - požiadať o zaradenie do prvoligovej slovenskej súťaže. "Zatiaľ môžem potvrdiť iba informáciu o tom, že Tatran Prešov A sa odhlásil z HIL. Účastníkom prvej ligy je na papieri Tatran Prešov B, túto vec však budeme musieť prerokovať na výkonnom výbore zväzu. Už aj u nás sa v kuloároch pošuškáva, že hráči béčka chcú žiadať o prestup do iného klubu. V tomto smere nás však zatiaľ nikto oficiálne nekontaktoval," potvrdil dávnejšie známu a na našich stranách uverejnenú skutočnosť sekretár SZH Peter Brunovský. Predstavitelia Tatrana B totiž už dávnejšie deklarovali, že v prípade takého vývoja, ktorý je napokon realitou, budú iniciovať prestup hráčov do novovytvoreného klubu Olympik Prešov. Ten by si mal nárokovať na nástupnícku miestenku v prvoligovej súťaži po béčku. Navyše, hráči, ktorí ešte v Prešove ostali, takmer unisono tvrdia: "Ak v Prešove, tak len za béčko!" Zdanlivo paradoxná situácia, majúca však v dnešnej hádzanárskej realite pri Toryse plné opodstatnenie.

 
20.7.2000 | Pridal: Martin Belej | Šport | čítané: 3958 krát