Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Sudy s nebezpečným odpadom zlikvidovali

Na hranici katastrov obcí Medzany a Ostrovany, teda na rozhraní okresov Prešov a Sabinov, sa v pondelok okolo šestnástej hodiny našli dva sudy s neznámym obsahom.

Kvôli predpokladu, že by mohli obsahovať nebezpečný odpad sa na dané miesto dostavili policajti a odborníci z Krajského chemického laboratória. Sudy s neznámym obsahom boli do vykonania analýzy uskladnené v prešovskej firme Fecupral, ktorá sa zaoberá likvidáciou nebezpečných odpadov. "Chemická analýza ukázala, že v prvom sude sa nachádzali motorové a prevodové oleje, v druhom sude boli motorové oleje a rozpúšťadlá, potvrdila teda, že išlo o nebezpečný odpad," povedal nám na druhý deň riaditeľ Fecupralu Štefan Hanigovský, pričom dodal, že obsah oboch sudov bol zlikvidovaný vo firemnej spaľovni: "Tieto látky boli teda zneškodnené bez toho, aby spôsobili nejakú ekologickú haváriu a poškodili životné prostredie."

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK