Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Učte sa jazyk v trolejbuse

Jedným z cieľov kandidatúry mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013 (EHMK 2013) je prirodzene nadchnúť občanov pre tento projekt. Začiatkom marca 2008 začal po Prešove na trasách č. 4, 8 a 38 premávať Infotrolejbus EHMK, ktorý bude až do konca septembra 2008 informovať o kandidatúre mesta netradičnými formami.

V apríli je pre cestujúcich pripravená unikátna možnosť naučiť sa nové slovíčka, užitočné či vtipné frázy v slovenskom, anglickom a francúzskom jazyku. Raritou sú aj slovíčka v šarištine. Cestujúci nájdu na madlách trolejbusu viac ako 150 slovíčok a fráz. Počas jazdy hrá hudobné CD, na ktorom sú nahovorené texty v slovenskom a anglickom jazyku, ako aj v šarištine. V blízkej dobe ho doplnia audio nahrávky o významných pamiatkach počas trasy vo všetkých uvedených jazykoch.
Infotrolejbus EHMK je celý pomaľovaný EUROFRIENDAMI a v interiéri sa nachádzajú rôzne výtvarné dekorácie, ktoré sa menia podľa obdobia. Exteriér aj interiér vytvorili študenti Základnej umeleckej školy, odbor výtvarný pod vedením riaditeľa školy, známeho výtvarníka Ľubomíra Gumana a Ivany Pančákovej z Prešova.
Projekt je súčasťou kampane GET READY a podporila ho spoločnosť LEAR Corporation Seating Slovakia v Prešove.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK