Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Prevádzkovatelia letných terás v centre zaplatia viac

S príchodom teplejších dní zaevidovali na prešovskej radnice zvýšený počet žiadostí o prevádzkovanie letných terás. Doteraz vydali 13 povolení na ich prevádzkovanie v centre mesta.

K umiestneniu každej terasy sa vyjadruje Útvar hlavného architekta, ktorý vydáva záväzné stanovisko s podmienkami a technickým riešením. Jednou z podmienok je bezbariérový prístup na terasu. K ďalším patrí hladina hluku, ktorá nesmie presiahnuť najvyššie prípustné hodnoty pre vnútorný a vonkajší priestor. Oproti minulému roku sa sprísnili podmienky ochrany pred priamym slnečným žiarením, prevádzkovatelia sú povinní vymeniť slnečné fólie za rolety. Terasy na pešej zóne musia byť umiestnené tak, aby neprekážali pri organizovaní kultúrnych, športových a marketingových akciách v centre mesta. Väčšina prevádzkovateľov čaká s otvorením terás na prvý májový týždeň a stabilnejšie počasie. S výstavbou dočasných kaviarničiek a pivárni však už začali.
Vlani bolo v centre mesta 26 letných terás, z nich 22 na mestských pozemkoch. Radnica za prenájom utŕžila asi 1,3 milióna korún . V tomto roku bude v platnosti nové všeobecne-záväzné nariadenie o dani za záber verejného priestranstva, poplatky pre centrum mesta išli hore z osem korún za meter štvorcový a deň na desať korún. Veľkosť terás v meste v predošlých rokoch bol rôzny, od najväčšej s rozlohou 85 m2 až po miniatúrnu terasu na ploche 14 štvorcových metrov.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK