PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/4034/policajti_pochytali_zlodejov.html

Policajti pochytali zlodejov

Prešovskí kriminalisti majú za sebou mimoriadne úspešné dni. Podarilo sa im objasniť sériu vlámaní do bytov a rodinných domov v našom meste. Nezamestnaný 41-ročný Košičan ukradol z bytu na Čergovskej ulici dva mobily v hodnote 4500 korún.

Poškodením bytu vznikla pre majiteľa škoda za štyri tisíc korún. Mobily zlodej predal v obchode - výkupe mobilov. Telefóny policajti zaistili a vrátili majiteľovi. „Šperky a značkové botasky si tento zlodej odniesol z bytu Švábskej ulici. Šperky odniesol do záložne a časť z nich predal neznámym osobám, “ uviedla Magdaléna Fečová krajská policajná hovorkyňa. Majiteľka odhadla škodu na 60 tisíc korún. Dvere ju budú stáť šesť tisíc. Aj tu sa podarilo policajtom zaistiť časť šperkov zo záložne a vrátiť pôvodnej majiteľke. „Tretie vlámanie vykonal uvedený páchateľ v byte na Vihorlatskej ulici. Aj odtiaľ si odniesol šperky za 20 tisíc korún, “ povedala M. Fečová a pokračovala, „šperky znova založil. Aj tie policajti zaistili a vrátili majiteľom. “
Policajti objasnili aj sériu vlámaní do chát v chatovej oblasti Ruská Nová Ves. Od decembra 2007 do marca 2008 sa na prsty zlodejom prilepila elektronika, potraviny, rôzne pracovné náčinie a zariadenia. „Policajti ako páchateľov odhalili dvoch chlapcov vo veku 15-rokov a jedného 14-ročného mladíka. Časť vecí polícia zaistila a vrátila majiteľom. V konečnom účtovaní bola škoda vyčíslená na takmer 300 tisíc korún. Obvinení sú stíhaní na slobode. Mimochodom, ako dôvod krádeží uviedli nedostatok peňazí na obživu.
A do tretice sa mužom zákona podarilo nájsť zlodeja, teda zlodejku, ktorá ukradla z potravín 94 tisíc korún. A takto popísala skutok policajná hovorkyňa, „V noci z 30. na 31. marca páchateľka bez použitia násilia vnikla do predajne a z ohňovzdornej skrine za pomoci pravého kľúča odcudzil finančnú hotovosť. Policajti vyšetrovaním zistili a ako páchateľku skutku usvedčili 38-ročnú predavačku pochádzajúcu z Kapušian. Žena krádež vykonala pravým kľúčom. Po krádeži všetko riadne zamkla a odišla. “ Ako motív už zrejme bývalá predavačka uviedla nedostatok peňazí na platenie hypotekárneho úveru. Časť peňazí použila na jeho platenie, časť na nákup oblečenia a časť dobrovoľne polícii vydala.

 
23.4.2008 | Pridal: Redakcia PIS | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1903 krát