PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/404/komunitna_nadacia_a_program_pre_deti_a_mladez.html

Komunitná nadácia a Program pre deti a mládež

V roku 1999 otvorila Komunitná nadácia Prešov (KNP) Program pre deti a mládež. V rámci tohto grantového programu podporuje projekty detských a mládežníckych skupín, ktoré sa zameriavajú na osobnostný rast detí a tvorbu pozitívnych vzťahov medzi rôznymi vekovými skupinami detí a medzi deťmi a dospelými...

Tieto projekty sú realizované v rôznych oblastiach - vo sfére kultúry, tanca, spevu, hudby, výtvarného a dramatického umenia, vo sfére športu a zdravého životného štýlu, v oblasti ochrany životného prostredia, či podpory kreatívneho myslenia a riešenia problémov. Podľa správkyne nadácie Kataríny Minárovej má dnes KNP dobrý prehľad o potrebách organizácií, ktoré sa zaoberajú aktivitami detí a mládeže. Dodala však, že si uvedomuje, že potreby týchto organizácií sa rýchlo menia a zároveň pribúdajú nové organizácie i neregistrované skupiny, s ktorými by nadácia chcela nadviazať a udržiavať kontakty.

"Komunitná nadácia Prešov sa preto rozhodla zrealizovať v meste Prešov prieskum, ktorého cieľom je doplniť databázu organizácií a skupín, ktoré pracujú s deťmi a mládežou a získať informácie o aktuálnych potrebách týchto organizácií. Týmto chceme vyzvať občianske združenia, nadácie, svojpomocné záujmové skupiny, ktoré pracujú v meste Prešov s deťmi a mládežou do 25 rokov, aby sa skontaktovali s KNP. Informácie, ktoré nám poskytnú, budú pre nás veľmi cenné. Ich analýza priamo ovplyvní charakter Programu pre deti a mládež v budúcnosti a predovšetkým kritériá, ktorými sa Správna rada KNP riadi pri udeľovaní finančnej podpory," uviedla správkyňa KNP Katarína Minárová.

 
22.1.2001 | Autor: Michal Frank | Spoločnosť | čítané: 1935 krát