Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Rádio PREšov – konečne doma... - riaditeľka rádia Veronika Fitzeková bola ONLINE!!!

Prešov má po čase opäť svoje rádio. Od stredy spustilo svoje skúšobné vysielanie Rádio Prešov.

Naladiť si ho môžete na frekvencii 91,4 FM. Naživo sa vám moderátori Rádia Prešov predstavia už najbližší piatok (15.00 – 21.00) a sobotu (14.00 – 21.00) v ZOC MAX Prešov. web: www.radiopo.sk
(pozn. redakcie: web je momentálne v skúšobnej kvalite)

O rádiu nám do našej on-line diskusie prišla viac povedať jeho riaditeľka Veronika Fitzeková.

Po pretriedení otazok, nazorov a reakcii, ktore sa v tejto diskusii zliali do jedného celku, na niektorě náš dnešný hosť navyše reagoval už priamo v diskusii, takže skúsime zodpovedať najprv na tie aktuálne.

adriano | dnes 04:06
Ja neviem ocom tu toci clovek pod nickom radio, ale v radiupresov su ludia, ktore maju bohate skusenosti s pracou v radiu alebo rozhlase. Naco ste robili konkurz ked vo vasom kolektive sa nachadzaju len ludia z Flash radia, radia Vychod a kosickeho slovenskeho rozhlasu? Ako mam vam ukazat, ze aj ja som dobry ked ste uz mali dopredu vybratych ludi?

V. F. : "Na konkurze sme chceli dať šancu každému, ale išli by sme sami proti sebe, keby sme zobrali ľudí úplne bez skúsností a bokom nechali ľudí, ktorí už vysielali a majú o to záujem. Dvere nie sú zatvorené, šancu má naozaj stále každý, kto príde a povie, že chce robiť. Svojou prácou v teréne bude môcť ukázať, čo v ňom je, či sa na túto prácu hodí a či ju robiť chce. Práca v rádiu, ja keď to tak možno nevyzerá, je veľmi náročná."

riaditelka ci hovorkyna ci... ?!
referee | dnes 08:56
nemate pocit, ze pani riaditelka je v konflikte resp. rozpore zaujmov?!

V. F. : "Každý, kto robí v rádiu, tam pracuje vo svojom voľnom čase a pre radosť. Niekto športuje, iný sa venuje kultúre, my pracujeme v rádiu a je pritom príjemné, že za to môžeme dostať aj peniaze. Som novinárka, ktorá je momentálne aj na pozícii hovorkyne a verím, že sa dokážem odosobniť a k vysielaniu sa postaviť s nadhľadom a profesionálne. Sami poslucháči budú môcť posúdiť, či niečo preferujeme, alebo neobjektívne informujeme. Našim zámerom je informovať o aktuálnych problémoch , ktoré sa priamo dotýkajú ľudí."

marcela | dnes 09:41
Koľko slovenskej hudby budete hrat?

V. F. : "V tejto chvíli ťažko povedať. Určite slovenskú hudba hrať budeme, zrejme nebude prevažovať. Zároveň sa budeme snažiť dať priestor prešovským kapelám, aby sa mohli prezentovať v našom vysielaní."

live stream
dcJersey | dnes 12:33
co je s tym vysielanim na nete? Bude?

V. F. : "Uff, uff. Veľmi tvrdo sa na tom maká. Dúfam, že najneskôr do pondelka to bude vybavené. Zobrali sme si toho na seba dosť veľa. Iné rádia začínajú streamovať po 2-3 mesiacoch vysielania. My sa to snažíme stihnúť takmer súčasne."

Jenoznacne radio resov = vymyvac mozgov
novinar100 | dnes 13:35
za vsetykm je politika avymyvanie mozgov Chudikovi a Hagyarimu sa bude cez nase dane skladt na reklamu. Na propagaciu kraja a mesta su vyclenene prostriedky uvidite kolko mňpeniazkov sa tam bude davat z tychto rozpoctov. Je to jednoznacne cisto politicke radio na objednavku ako moze byt hovorkyna PSK nestranna - to by bol dobry vtip a neviem ako moze brat peniaze dan. poplatnikov a este vo velkom podnikat vid dnesny clano v KorzariRiaditeľkou Rádia Prešov je hovorkyňou kraja!

V. F. :"Predovšetkým nepodnikám vo veľkom, len rozbieham jeden zaujímavý projekt, ktorý môže byť prínosom pre toto mesto. Funkcia riaditeľ možno znie veľkolepo, ale realita je pomerne prozaická: keď treba, lepím plagáty, utieram prach a pod. Každý v rádiu pracuje pomimo svojho hlavného zamestnania. Je to nízkorozpočtové rádio, určite zatiaľ nedokáže nikoho uživiť na plný úväzok. Čiže aj tá moja funkcia je skôr čestná. Pokiaľ ide o politiku a vymývanie mozgov, tak čas ukáže, aké máme spravodajstvo. Trúfnem si povedať, že dokážem byť natoľko profesionálna, že dokážem oddeliť svoju pozíciu na PSK i svoje pôsobenie v rádiu. A pokiaľ ide o peniaze daňových poplatníkov, je to absolútne smiešne. Toto je súkromné rádio, ktoré má jediný zdroj príjmov a to je reklama. Z pozície hovorkyne PSK zase môžem povedať, že nebudeme platiť žiadnu inzerciu v rádiu a v tejto chvíli neviem ako je to smestom, pretože som o tom ešte s nikým nerokovala. Daňoví poplatníci môžu byť pokojní - alebo rádio zaplatí súkromný sektor, alebo skrachujeme."

Re:Jenoznacne radio resov = vymyvac mozgov
kar92 | dnes 14:19
Po prve - hovorkyna samospravneho kraja neznamena automaticky hovorkyna predsedu samospravneho kraja. Po druhe - clanok v Korzari poukazuje na mozny konflikt zaujmov, ale zabuda na jedno: ak by v skutocnosti bol zaujem o ovplyvnovanie verejnej mienky, nik z tych ludi nie je natolko naivny, ze by to robil tak okato. Existuju media, kde su prepojenia utajene. Na tie nik nemoze poukazat, tak sa radsej ukazuje na tych, ktori sa (naivne?) rozhodli ist do toho s otvorenymi kartami.

V. F. "Ďakujem za podporu. Všetci, ktorí robíme v rádiu veľmi chceme, aby Prešov mal jednu skvelú rozhlasovú stanicu. Dávame do toho všetko, ale možno by niektorí boli radšej, keby sme sedeli so založenými rukami a nerobili vôbec nič. Neriešme osobné veci, ale to, že vzniká nové rádio a to je pre ľudí."

Náš dnešný hosť - Veronika Fitzeková, stihla na viaceré vaše otázky a podnety reagovať už priamo v diskusii. "Keďže sme dlho o rádiu nič nehovorili (len sme tvrdo pracovali na spustení vysielania, chcela som len rýchlo zareagovať na pripomienky citatelov PIS-u, aby sa rýchlo dozvedeli to, o čo majú záujem, " zdôvodňuje V. Fitzeková. A tak, aby nebol problém s hľadaním zmienených odpovedí, prenášame ich do online diskusie aj s otázkami, s ktorými súviseli.

ta dufajme
vrabec | 14.5.2008 (18:12) Reaguj Pošli správu

podla mojho nazoru prezije lokalne radio len ak tam budu dost vyrazne osobnosti, ktore dokazu pritiahnut a udrzat posluchca svojimi schopnostami a nie citanim z novim a tlacovych agentur, a Misa Hudaka, Marcela Forgaca a podobnych som v zozname ludi nevidel takze neviem, neviem. Ale drzim palce pri kreovani programu o meste Presov a pre obyvatelov Presova.

Pavol XV | 14.5.2008 (21:21)
No viem ze je to zaciatok, ale nezda sa Vam veka medzera medzi 08 az 15 hodinou, to by trebalo vyplnit nejakymi relaciami, mne to vyzera trosku tak ako by rano prisli moderatori odvysielali potom isli do do svojej prace a poobede si zasa odbehli privirobit do radia . A zase kazdy vecer hrat na zelanie dve hodiny to radsej nejake reportaze ci zaujimave debaty atd.

A co sa tyka kde niekto vysie napisal ze lokalne radio prezije len ked tam budu osobnosti. No neviem sice iba hovorim za seba, ale mne je to jedno kto tam sedi, ci osobnost ci niekto neznamy alebo ze urobi nejaku chybu ci brept ved je to ludske. Ja budem pocuvat to rado kym sa budem dozvedat nieco co sa deje alebo co sa stalo v Presove tam kde zijem anie nejake ine radia kde sa dozviem ze je nejaka vystava v Bratislave premna to nieje podstatne ale podstatnejsie je ze sa nieco dozviem co sa deje v Presove hoc mi to oznami nie popularna osoba ci celebrita.

Ale cas ukaze, uvidime, lebo 7 hodin pocuvat vkuse hudbu bez slova to nieje podla mojho gusta to si radsej pustim nejake hudobne CD.

este k programu, osobnostiam a atmosfere... .
radio | 14.5.2008 (21:39) Reaguj Pošli správu

Cele vysielanie kazdeho radia stoji a pada na hudbe a na ludoch - to je pravda ...
Faktom vsak je, ze aj Miso i Marcel (i ostatni) zacinali ako kazdy moderator - neboli v nicom vynimocni - akurat ukazali iste predpoklady na takuto pracu, dostali sancu a sami sa tvrdou pracou postupne vypracovali. Ti, ktori dnes zacinaju pracovat v Radiu Presov, maju rovnake predpoklady a nepochybujem, ze z nich osobnosti budu - maju na to. Verim, ze oboch este dostaneme pred mikrofon v nasom radiu - ako hosti - mame jeden napad, ktory (verim) sa nam podari zrealizovat. Ale nebudem predbiehat.
Pokial ide o nadsenie ... zakladala som Flash radio a len kto bol vtedy pri tom vie, aka uzasna atmosfera tam vtedy vladla - na to sa neda zabudnut do konca zivota ... vtedy aj bola taka doba ... Ale musim povedat, ze som velmi prijemne prekvapena nadsenim a radostou (a uz aj profesionalitou) vsetkych, ktori dnes v Radiu Presov zacinaju ... necakala som taku pohodu, chut a elan. V radiu je velmi dobra atmosfera - taka podobna ako kedysi davno vo Flashku ... (a dufam, ze to tak necitim len ja ...)verim, ze to budete pocut z vysielania...

Program: bol stanoveny podla vseobecnych kriviek sledovanosti a tie nepustia - najsledovanejsie casy su uplne jasne stanovene ... ak zistime, ze vPresove je to postavene naopak, prisposobime sa. Ale od 8.00 do popoludnia budeme ponujkat aj spravodajstvo kazdu hodinu. Uvidime, ako sa to vykrystalizuje. Vecerna sledovanost v radiach je pomerne nizka - uvidime, ako to bude u nas...
Program berte ako navrhovany - budeme skusat, co najleppsie Presovu a Presovcanom "sadne".

A vlastne - vsetko to zavisi od penazi. Odkial ich vezmeme? Mame jediny zdroj: musime si ich zarobit reklamou!

Asi pisem vela - takze pauza. veronika

A ešte jedna reakcia nášho hosťa v rámci diskusie, takže ju posúvame do on-line diskusie..

Dakujeme za celkom fajn reakcie a este Vas aj prosime o trochu trpezlivosti, lebo radio naozaj len rozbiehame. Spustili sme len skusobne vysielanie, ale postupne budeme nabiehat na normal.
Niekolko udajov, ktore Vas zrejme budu zaujimat:
1. prve vysielanie s moderatormi bude v piatok od 11.00 cca do 17.00 - lebo v meste je stvorylka a potom nasi moderatori pojdu sa prezentaciu do MAXu.
2. "Normalnu" programovu strukturu (ako je avizovana na webe) spustime v pondelok 19. maja o 6.00 h. V pondelok rano bude pra Vas vysielat Martina Polakova a popoludni Pesiu zonu Marta Dovalova.
3. Streamovat na webe zacneme uz zajtra rano - piatok (teda dufam, ak vsetko dobre pojde).
4. Neviem, ci je mozne hrat celu hodinu hudbu z rovnakeho obdobia, bolo by to zrejme dost fadne - ked sa to niekomu nepaci, tak isto preladi (a jednu pesnicku vydrzi) - ale to uz je vec hudobneho dramaturga ... uvidime ...
5. Signal - mali by sme ist coskoro (o 3 tyzdne) na vyssi vykon, tak by sa to malo zlepsit - ale velmi uvitame Vase pripomienky, kde to pocut - aby sme vedeli, kde to hra dobre a kde je tien ... (ale asi ani s novym vykonom nedosiahneme za ocean:-( )
6. Majitelia radia - pozri sa na obchodny register - je to tam.
7. V piatok a v sobotu mame akciu v MAX-e - predstavia sa nasi moderatori, potesime sa, ked pridete.
8. Najradsej budeme, ked si nas naladite, je to pre nas velmi dolezite. Verime, ze dokazeme pripravit zaujimave vysielanie s dobrou hudbou.

Drzte nam palce - veronika

p. Fitzekova
monca | dnes 14:49
hlavne sa nedajte odradit tarajmi a neprajnikmi ! Mnohi presovcania, ktori uz o existencii radia vedia, prijimaju velmi pozitivne fakt ze konecne budeme mat svoje radio, ktore nas bude informovat o diani v presove ! drzim prsty !

V. F. : "Ďakujem. Vśetci si źeláme, aby to bolo dobré rádio, ktoré budú Prešovčania radi počúvať."

No a keďže sme (aspoň dúfam) vyčerpali všetky otázky z vašej strany, je tu ešte priestor na záverečné slovo nášho dnešného hosťa:

V. F. : "Prešov bol v minulosti typický svojim lokálpatriotizmom voči tunajším rádiám. Veríme, že Rádio Prešov Prešovčania podporia tým, že ho budú poćúvať. Lebo len od toho závisí, či bude úspešné, alebo nie. chceme a veríme, že to bude rádio pre tot mesto a jeho obyvateľov. Všetcio si to zaslúžia. A a k sa chcete niečo opýtať, prípadne spoznať moderátorov aj osobne, príďte dnes alebo zajtra do MAX-u, kde nás všetkých nájdete. A dúfame, že v pondelok o 6. ráno vás už zobudú naša relácia Dobré ráno, Prešov, pretože začíname vysielať podľa normálnej programovej štruktúry."

V tejto chvíli ďakujem za rozhovor a teším sa na stretnutie pri dalších on-line diskusiách.

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK