Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Dni mesta Prešov tromfli bežný Silvester

Program JOJ-ka v meste prilákala v nedeľu do centra Prešova toľko ľudí, že to pripomínalo miléniový Silvester. Išlo o vyvrcholenie Dní mesta Prešov, ktoré tentokrát trvali od pondelka do nedele a počtom kapiel a iných sprievodných akcií tromfli predchádzajúce ročníky.

Na pódiách vystúpilo v priebehu týždňa vyše 30 hudobných telies. Gro tvorili domáce skupiny, ale pozvanie do Prešova prijala aj maďarská skupina Másfél a ruské Deti Picasso z Moskvy. Okrem kapiel, ktoré obsadili hlavnú tribúnu pred Šarišskou galériou mali svoju samostatnú scénu pri historickom Kolégiu jazzové zoskupenia, ktoré sa striedali o pódium s amatérskou scénou alternatívnej hudby. V kostole sv. Mikuláša zaznel koncert z diel J. S. Bacha. V rámci Dní mesta Prešov sa predstavila regionálna folklórna scéna a dychové hudby, ktoré sprevádzali mažoretky. Organizátori tentokrát dali priestor aj dramatickému umeniu. Do Prešova pozvali Milku Zimkovú a Divadelné spoločenstvo Le mon z Nitry. Streda bola venovaná práci záchranárov, počas Dňa záchrany života sa Prešovčania mohli naučiť na figurínach umelé dýchanie a masáž srdca, Národná transfúzna služba získala vďaka tejto akcie 150 dobrovoľných darcov krvi. Od štvrtku do soboty v rámci Trojičného jarmoku obsadili centrum Prešova remeselníci s tradičnými výrobkami. Dni Prešova boli aj inšpiráciou pre Letcov, ktorí pripravili Aerovíkend na leteckej základni v Prešove. Najviac akcií bolo sústredených na sobotu, program gradoval neskoro po polnoci bubnovou show a mohutným ohňostrojom.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK