Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Bezpečnostné zložky cvičili boj proti terorizmu

V blízkosti prešovskej železničnej stanice došlo k prepadu vozidla prepravujúceho peniaze do banky. Členovia zločineckej skupiny pri pokuse o únik zajali vo vlaku na trase Prešov-Košice viacerých rukojemníkov.

Na odpútanie pozornosti teroristi poškodili cisternu so 60-timi tonami nebezpečného chlóru. Zasahovať museli kukláči, hasiči i zdravotná služba. Po rýchlom zásahu špeciálnej jednotky polície sa z prepadnutého vlaku podarilo evakuovať rukojemníkov a všetci teroristi boli zadržaní. Našťastie, takéto dramatické scény ako vystrihnuté z akčného filmu, boli iba scénarom pre cvičenie zložiek záchranného systému. Na fingovanom prepade si jeho členovia skúšali svoju súčinnosť v oblasti možného ohrozenia terorizmom. Okrem týchto dvoch zásahov si v praktickom cvičení krízový štáb vyskúšal aj ďalšie možnosti teroristických útokov – zneškodnenie nástražného výbušného systému a likvidáciu kontaminácie priestorov po použití antraxu.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Pri rannej kontrole
dosiahol hodnotu takmer 1,5 promile.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK