Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

FHE: Young Jazz...

Young Jazz Band, resp. Young Jazz Session. Pod týtmo názvom pravidelne vystupnú talenty prešovskej jazzovej školy pod vedením Petra Adamkoviča a Michala Gála. V psoledných rokoch sa stali súčasťou „sejšnov“ v rámci festivalu Prešov Jazz.

Tradícia tohto zoskupenia funguje už vyše 10 rokov. Mladí džezmeni zvyčajne hrávajú štandardy a improvizácie, viacero hudbníkov sa neskôr presadilo v rôznych zuskopeniach.

Známa zostava zoskupenia Young Jazz Band vznikla cca v roku 1998, kedy sa prezentovala aj úspešným koncertom v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. V tomto obsadení Young Jazz Band si zahrali (neskôr zvučné mená) Rasťo Uhrík (basová gitara), Juraj Ondko (klávesy), Peter Šima (bicie nástroje), Boris Maťko (gitara), Igor Vladyka (basová gitara), Robo Latta (gitara), Mário Garbera (saxofón), Stano Šebeš (gitara) a Tomáš Jochman (klávesy).

Na fotografii je zostava Young Jazz Session, ktorá sa predstavila na jam-session vo Véčku v rámci akcie Prešov Jazz 2007.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK