Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

FHE: DX Sons

DX Sons pôvodne založil gitarista a spevák Andrej Lukošík, s ktorým hrali Marek Broda a Fero Tryban. Kapela produkovala pop-rock, nie nepodobný zoskupeniam typu I. M. T. Smile.

Je známa z častého koncertovania, keďže pravidelne vystupovala na podujatiach rôzneho druhu. Koncom 90. rokov Andy kapelu opustil a predal šéfovskú taktovku gitaristovi Vladimírovi „Žigovi“ Žigmundovi (inak tiež známemu folkloristovi).

V kapele sa vystriedali aj ďalšie hudobnícke mená - Imo Kutšinský, Rišo Kohlmayer, Richard Zámocký, Peter Sabol, Mišo Král, Robo Hatala... V tradícii melodického pop-rocku a častého koncertovania ostali DX Sons verní aj v posledných rokoch.

Medzitým účinkovali na koncerte pre televíziu Markíza, nedávno pripravili nové promo-CD, s ktorým by mohli preraziť k širšiemu publiku. Naživo ich naposledy mohli Prešovčania počuť na oslavách vzniku „nového“ Rádia Flash. To však medzitým stihlo aj zaniknúť, takisto, ako DX Sons.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK