Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Žiak sa bývalej škole vyhrážal bombou

Mladistvého Prešovčana Jána P. (nar. 1985), prechodne bývajúceho v obci Lada v okrese Prešov, žiaka ZŠ v susedných Kapušanoch, zistili a usvedčili ako pôvodcu šírenia poplašnej správy. V pondelok 29. januára o 11.57 h oznámil na linku 158 Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) SR v Prešove, že "Na Važeckej škole je bomba". Identifikovaný volajúci bol pritom v minulosti žiakom ZŠ na tejto ulici v Prešove.

Do objektu vyslali skupinu policajtov, v ktorej bol aj psovod so služobným psom. Evakuovali 150 žiakov a personál školy. Policajti nenašli žiadnu výbušninu a ani nenastal výbuch. Prevádzku v škole obnovili o 13.30 h. Policajti z oddelenia násilnej kriminality odboru kriminálnej polície OR PZ Prešov vypátrali, že mladistvý, doposiaľ netrestaný, telefonoval z verejného telefónneho automatu v obci Trnkov, okres Prešov. Vyšetrovateľ mu vzniesol obvinenie pre trestný čin šírenia poplašnej správy a stíha ho na slobode.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK