Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Týždeň mobility: MHD v pondelok zadarmo

Európsky týždeň mobility má zdôrazniť význam alternatívnej dopravy. Napríklad využívanie mestskej hromadnej dopravy. Tí, ktorí MHD využijú počas „týždňa mobility“ sa budú môcť zapojiť do zlosovania o zaujímavé ceny.

„Samotný program tejto celotýždňovej akcie, ktorá sa bude konať v dňoch 16 – 22. septembra, začína otvorením rekonštruovaného úseku Floriánovej ulice v úseku medzi ulicami Baštova a Jarkova ako pešej zóny, “ povedal hovorca MsÚ Michal Kaliňák. Otvorenie tejto časti pešej zóny sa uskutoční v utorok 16. septembra o 11 hod. Súčasťou podujatia bude slávnostné podpísanie charty Európskeho týždňa mobility 2008. Vo vestibule budovy MsÚ, na Jarkovej ulici sa budeme môcť oboznámiť s dopravnými aktivitami mesta Prešov. „Pôjde o výstavu pripravovaných projektov obchvatov a dopravných stavieb v Prešove. Treťou aktivitou bude zabezpečovanie výchovy žiakov na dopravnom ihrisku, “ doplnil hovorca úradu. Prevencia bezpečnosti na cestách sa uskutoční pod vedením pracovníkov Mestskej polície v Prešove. Žiaci základných škôl podujatie podporia svojimi výtvarnými prácami na témy Európsky týždeň mobility a Čistý vzduch všetkým. Výtvarné práce budú vystavené na novej pešej Floriánovej ulici. Do podujatia sa zapojil aj Slovenský cyklistický klub Šariš Prešov, ktorý dňa 21. septembra organizuje 0-etapu cyklotrasy „Po trati Šarišského MTB cyklomaratónu“. Európsky týždeň mobility si v pondelok 22. septembra vyžiada uzávierku ulice Kúpeľnej aj Mukačevskej. Uzavreté budú v čase od 8 – 13 hod. Priestor ulíc bude využitý na športové aktivity žiakov, ktorí budú vyzvaní, aby v tento deň prišli. Prešovský dopravný podnik podporil podujatie tým, že v pondelok 22. septembra budú môcť Prešovčania cestovať v MHD celý deň zadarmo.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK