Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

O TITULE EHMK 2013 SA ROZHODNE UŽ ZAJTRA

Primátor mesta Pavel Hagyari a prípravný tím prešovskej kandidatúry na Európske hlavné mesto kultúry 2013 (EHMK 2013) srdečne ďakujú všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli a podporili úsilie Prešova získať tento prestížny medzinárodný titul.

V utorok, 9. septembra 2008 o 10.30 hod. Prešovčania odprezentujú projekt pred medzinárodnou hodnotiacou komisiou na MK SR v Bratislave. Počas 45 minút majú presvedčiť členov komisie, že mesto Prešov je tým najlepším kandidátom na EHMK 2013. Po prezentácii bude nasledovať hodina otázok. Prešov je jedným zo štyroch kandidátov, ktorí postúpili do druhého kola súťaže o titul EHMK 2013 na Slovensku. Výsledok by mala komisia oznámiť ešte v utorok, 9. septembra 2008.
Prípravný tím z vďačnosti pre všetkých obyvateľov prešovského regiónu pripravil niekoľko špeciálnych prekvapení. Hudobná skupina Komajota napísala na podporu prešovskej kandidatúry pieseň Mesto v nás. CD s touto piesňou bude bezplatne distribuované prostredníctvom prešovského Večerníka a denníka Korzár pre prešovský región. V deň prezentácie môžu Prešovčania zadarmo cestovať v EHMK Infotrolejbuse v Prešove a Mestská polícia v celom Prešove neuloží pokuty za neúmyselné priestupky.
V pondelok, 8. septembra:
• bezplatné vydanie prešovského Večerníka s vloženým najnovším singlom prešovskej skupiny Komajota – Mesto v nás,
• kupón v denníku Korzár pre prešovský región na bezplatné vyzdvihnutie najnovšieho singla prešovskej skupiny Komajota – Mesto v nás – v určených inzertných miestach v regióne.

V utorok, 9. septembra:
• bezplatné cestovanie v EHMK Infotrolejbuse v Prešove,
• deň bez pokút vyhlásený Mestskou políciou v celom Prešove za neúmyselné priestupky.

logo EHMK 2013
Súvisiace články
9.9.2008 EHMK 2013 - zvíťazili Košice
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK