PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/44/medzi_zrde_trafil_az_v_73-_minute_filip.html

Medzi žrde trafil až v 73. minúte Filip

Tatran Prešov - MŠK Žilina 1:2 (0:1) Ani do tretice po sebe, keď predtým raz remizovali a raz prehrali, sa prešovským futbalistom nepodarilo na domácom trávniku zdolať svojho žilinského súpera.

Hostia vyhrali celkom zaslúžene, pretože boli kompaktnejším tímom, ktorý za úspechom išiel cieľavedomejšie. Tatranci teda vykročili do nového ročníka prehrou, ale treba povedať i to, že úvod mali aj smoliarsky a zdá sa, že tiež organizačne nezvládnutý. Každý má síce svoju pravdu, ale Valkučák, ktorý nemohol nastúpiť len preto, že z nemeckého futbalového zväz odvtedy, čo pred dosť dlhým časom prišiel do Prešova, nedostal súhlas uvoľňujúci mu činnosť na Slovensku. Nedalo sa to naozaj zariadiť? "Nezmluvný" Hlinka zase odmietol nastúpiť od začiatku, lebo vraj o podmienkach štartu, kedy každú chvíľu čaká na zahraničné angažmán, sa nemal s kým v klube dohodnúť. Nuž a na dôvažok, pri rozcvičke sa zranil tretí hráč, s ktorým tréneri do zostavy rátali, útočník Šoltís. To, že Valkučák nemôže hrať sa tréneri dozvedeli v sobotu predpoludním a Hlinka oznámil svoje rozhodnutie až hodinu pred začiatkom zápasu. Bol to teda zásah nielen čo do zloženia tímu, ale i do celkovej, inak nie práve ideálnej atmosféry v kabíne.

A na trávniku to bolo od samého začiatku cítiť. Na rozdiel od Prešovčanov, hostia udivovali sebavedomím, čo vyúsťovalo do ich ofenzívnych snáh. Domáci futbalisti sa nevedeli presadiť kombináciami ani individuálne. Žilinskú bránu neohrozili a iba zopár náznakov si azda s výnimkou záverečných minút, kedy zeleno - bieli chceli ratovať čo predtým premrhali, zaslúži pozornosť. Sklamaním boli výkony útočníkov, v zálohe slabo hrali najmä Martaus a Kovalík. Ešteže prešovskú bránu hájil aj napriek obdržaným gólom výborný Pulen. Aj z tohto konštatovania vyplýva, že Žilinčania ho podstatne častejšie zamestnávali, než domáci na opačnej strane ich gólmana. Napriek viacerým pokusom prešovskí diváci zaregistrovali prvý marssuperligový gól v novej sezóne až v predposlednej minúte prvého polčasu. Filipovi neostávalo iné, než po prieniku M. Mintála zatiahnuť "záchrannú brzdu" i za cenu faulu a žltej karty. Márna snaha. Loptu si postavil tesne pred šestnástkou Barčík a tá s pomocou múra doplachtila do pravej "šibenice". V 55. min. mohlo byť vyrovnané. Lelkeša skvelou prihrávkou do gólovej šance poslal Filip. Prešovský útočník síce Rzeszota obohral, no lopta tesne minula ľavú žrď a hostia o šesť minút pridali druhý gól... Až v 73. minúte, po predchádzajúcich korektúrach v zostave znížil po akcii Mar. Semana a prihrávke Hlinku Filip.

Bola to prvá strela tatrancov medzi žrde v zápase! Keď prišiel na ihrisko v závere i Jakubko, Prešovčania sa pokúšali zaratovať aspoň remízu. Hrať ako o dušu len pár minút, ukázalo sa, že ani vo futbale nestačí...

Góly: 73. Filip - 44. Barčík, 61. Reiter.

Prešov: Pulen - Mar. Petruš - Mar. Seman, Ďorď - Bednár, Filip, Kovalík (61. Loj), Drobňák, Martaus (64. Hlinka) - Bubenko, Lelkeš (76. Jakubko).

Žilina: Rzeszoto - Hluško - V. Ondráš, Drozd - Plavník, M. Mintál, S. Zátek, T. Ďurica (67. B. Labant), Čvirik - Barčík (75. Adamčík), Reiter (90. Filo).

Rozhodoval Jakubec. ŽK: Filip, Mar. Seman - M. Mintál, 2083 divákov.

 
17.7.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 3652 krát