Streda, 17. apríl 2024
Meniny má Rudolf | zajtra Valér

Projekt Spolupráca - kľúč pre úradníkov radnice

Spolupráca, kľúč k úspechu je názov projektu, ktorý bude v priebehu jedného roka realizovať prešovské Občianske združenie PO ART s prešovskou radnicou. Hlavným cieľom projektu je zvýšiť kvalitu ľudských zdrojov predkladateľa i partnera, výsledkom by malo byť skvalitnenie poskytovaných služieb.

Do projektu sa zapojí spolu 54 ľudí, ktorí sú zamestnanci radnice a združenia PO ART. Zvyšovanie odbornosti sa bude vykonávať formou školení a stáží, vzdelávacie aktivity budú zamerané na štúdium cudzieho jazyka, oblasť legislatívy a informačno-komunikačné zručnosti. Občianske združenie PO ART získalo na tento projekt finančný príspevok vo výške viac ako 6 mil. Sk (199 163 €) a realizuje ho vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu zamestnanosť a sociálna inklúzia. Spolufinancovanie pri projekte predstavuje výšku piatich percent.
Ako informovala Martina Adamkovičová zo združenia PO ART, ďalšie aktivity prispejú ku spolupráci a upevňovaniu partnerstva medzi radnicou a združením a to vo viacerých oblastiach. Hlavne v komunitnom plánovaní, pri získavaní líderských zručností, čí v oblasti strategického plánovania, ktoré sú dôležité v konfliktných situáciách. Úradníci by sa mali naučiť, ako zvládať stresujúce momenty. Výsledky projektu budú prezentované aj v rámci medzinárodnej siete Cities for children. Mesto Prešov je lídrom jednej z pracovných skupín tejto európskej iniciatívy a jediným zástupcom Slovenska v nej.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK