PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/4419/projekt_spolupraca_-_kluc_pre_uradnikov_radnice.html

Projekt Spolupráca - kľúč pre úradníkov radnice

Spolupráca, kľúč k úspechu je názov projektu, ktorý bude v priebehu jedného roka realizovať prešovské Občianske združenie PO ART s prešovskou radnicou. Hlavným cieľom projektu je zvýšiť kvalitu ľudských zdrojov predkladateľa i partnera, výsledkom by malo byť skvalitnenie poskytovaných služieb.

Do projektu sa zapojí spolu 54 ľudí, ktorí sú zamestnanci radnice a združenia PO ART. Zvyšovanie odbornosti sa bude vykonávať formou školení a stáží, vzdelávacie aktivity budú zamerané na štúdium cudzieho jazyka, oblasť legislatívy a informačno-komunikačné zručnosti. Občianske združenie PO ART získalo na tento projekt finančný príspevok vo výške viac ako 6 mil. Sk (199 163 €) a realizuje ho vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu zamestnanosť a sociálna inklúzia. Spolufinancovanie pri projekte predstavuje výšku piatich percent.
Ako informovala Martina Adamkovičová zo združenia PO ART, ďalšie aktivity prispejú ku spolupráci a upevňovaniu partnerstva medzi radnicou a združením a to vo viacerých oblastiach. Hlavne v komunitnom plánovaní, pri získavaní líderských zručností, čí v oblasti strategického plánovania, ktoré sú dôležité v konfliktných situáciách. Úradníci by sa mali naučiť, ako zvládať stresujúce momenty. Výsledky projektu budú prezentované aj v rámci medzinárodnej siete Cities for children. Mesto Prešov je lídrom jednej z pracovných skupín tejto európskej iniciatívy a jediným zástupcom Slovenska v nej.
-mm-

 
21.10.2008 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1486 krát