PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/4423/chudik_a_hagyari_menia_majetokbazen_pre_presov-_namestie_pre_samospravny_kraj.html

Chudík a Hagyari menia majetok Bazén pre Prešov, námestie pre samosprávny kraj

Predseda PSK Peter Chudík a primátor mesta Prešov Pavel Hagyari sa dnes popoludní predbežne dohodli na zámene nehnuteľného majetku medzi vyšším územným celkom a krajským mestom. Zámena sa týka krytého 25 metrového bazéna na sídlisku Sekčov a Námestia mieru pred sídlom samosprávneho kraja.

„Každý má spravovať majetok, ktorý potrebuje. Bazén slúži hlavne pre Prešovčanov, takže veľký záujem na prevádzke má hlavne mesto, “ skonštatoval po stretnutí Peter Chudík. Jeho slová potvrdil Pavel Hagyari. „Naším cieľom je, aby bazén maximálne slúžil všetkým obyvateľom. Zároveň plánujeme investície do jeho rekonštrukcie, ale to musí byť v našom majetku, “ upozornil primátor. Doplnil, že predovšetkým je potrebné znížiť energetickú náročnosť bazéna, ktorého ročná prevádzka stojí okolo dvoch miliónov korún: „Budovu zateplíme a obnovíme fasádu. “ Prešovský samosprávny kraj sa zase postará o výzor a stav Námestia mieru, ktoré sa rozprestiera pred sídlom krajskej samosprávy. V súčasnosti sa dokončujú znalecké posudky na majetok. Jeho hodnota sa pohybuje na oboch stranách okolo 60 miliónov korún. Ako obaja predstavitelia samosprávy upozornili, výmenu navrhnú bez akýchkoľvek ďalších finančných doplatkov. „Podstatné je, aby majetok slúžil ľuďom, “ zdôraznil Pavel Hagyari.
Definitívna zámena majetku podlieha súhlasu krajského i mestského parlamentu. „Všetky podklady pripravujeme tak, aby sme tento proces stihli do konca roka, “ uzatvoril Peter Chudík.

 
21.10.2008 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2363 krát