Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mediálka TV

Mediálka TV, prvá internetová univerzitná televízia, ktorá vznikla na konci roku 2007. Jej prvé testovacie vysielanie sa odohralo 24.12.2007.

Mediálka TV logo

Mediálka TV vznikla na pôde Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove a v pravidelných intervaloch sa snaží prinášať aktuálne dianie z Prešovskej univerzity, mesta Prešov, Prešovského samosprávneho kraja a regiónu východného Slovenska.

„Mediálka TV začala vysielať hlavne preto, aby sme študentom priniesli informácie z aktuálneho diania na východnom Slovensku, ktoré sa častokrát nedostane do hlavných správ niektorej z profesionálnych televízií. Zároveň sa pokúšame týmto krokom zabezpečiť odbornú prax pre študentov odboru masmediálne štúdiá na Prešovskej univerzite, “ hovorí výkonný riaditeľ Mediálky TV Peter Dzurilla. „Snažíme sa pomaly rozbiehať, a v pravidelných intervaloch prinášať krátke internetové správy na spôsob portálu youtube.com, ktorý je však všeobecným portálom, my sa špecializujeme predovšetkým na východ Slovenska. “

Počas troch mesiacov existencie tejto televízie si jej vysielanie pravidelne pozerá mesačne približne 1500 internetových návštevníkov, súčasný rating na hlavnú spravodajskú reláciu je približne 1800 divákov na vysielanie. Vysielanie sa aktualizuje v pravidelnom intervale dvoch až troch týždňov.

Garantom kvality celého projektu takejto študentskej televízie je Doc. PhDr. Juraj Rusnák CSc. – zároveň aj vedúci katedry masmediálnych štúdií pri Prešovskej univerzite. Mediálka TV vo svojom spravodajstve a aj vo svojom vysielaní používa tri farby: červenú, bielu a čiernu – farby televízie.

Zdroj: http://tv.masmedialka.net

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Média:

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK