Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Streľba a policajná naháňačka

Dnes v noci došlo v rekreačnej oblasti Sigord pri Prešove na jednej z chát k incidentu medzi šiestimi osobami - majiteľom chaty a piatimi mužmi.

Pri incidente došlo k použitiu strelných zbraní. Aktéri incidentu vyvolali 38-ročného majiteľa chaty von a žiadali ho vyplatiť dlh z minulosti vo výške 10 tisíc korún pričom sa mu vyhrážali zbraňou a rozstrieľaním auta. Z nelegálne držanej zbrane niekoľkokrát vystrelili smerom k detskému ihrisku pri chate. Majiteľ chaty v strachu zo streľby vbehol do chaty, zobral svoju legálne držanú zbraň a niekoľkokrát tiež vystrelil, pričom trafil do nôh dvoch z pätice mužov. Majiteľ chaty následne zavolal políciu. „Jeden z postrelených ostal na mieste a ostatní štyria ušli na osobnom aute Subaru T9 Tribeca. Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky začala auto prenasledovať a v Prešove na ulici Laca Novomeského na sídlisku Sekčov ho zastavila a osoby zadržala, “ uviedla krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Jeden člen posádky auta bol postrelený do nohy, preto policajti privolali RZP a za ich asistencie bol prevezený do nemocnice. Ďalších podozrivých policajná hliadka eskortovala na vypočutie.
„Polícia zatiaľ zaistila aj dve strelné zbrane a identifikovala aktérov incidentu, z ktorých sú štyria z Bardejovského okresu a dvaja z Prešovského, “ dodala hovorkyňa.
Vyšetrovateľ dvoch mužov obvinil a podal podnet na ich vzatie do väzby. Jeden z obvinených – 33 ročný Prešovčan je hospitalizovaný v prešovskej nemocnici, kde je strážený policajnou hliadkou. Jeho predpokladaná liečba a práceneschopnosť je lekármi odhadnutá na 6 až 9 mesiacov. Ostatní traja účastníci incidentu boli po vypočutí prepustení na slobodu.

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK