Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Finále so symbolickým nádychom

Tak ako napovedá titulok, záver zimnej prestávky v malom futbale sa neodvratne blíži. Na koniec halovej sezóny sú pre fanúšikov tohto populárneho športu prichystané dve interesantné konfrontácie.

Už 4. marca 2001 v hádzanárskej hale na Bašťovej ulici budú česť a slávu malých futbalistov hájiť vo finále Pohára Oblastného futbalového zväzu hráči FK Atak Mideo. Súpermi im bude elita sabinovského a prešovského okresu, reprezentovaná Nižnou Šebastovou, Finticami, AFK Prešov, Krivanami a výberom rozhodcov OFZ. V tejto neľahkej konkurencii bude FK Atak Mideo stavať predovšetkým na svojich skúsenostiach z uličnej ligy, ale aj z halových podujatí, ktorých absolvoval v priebehu minulých sezón dostatočný počet. Vzhľadom na to, že pôjde o premiérové meranie síl jednotlivých súperov na takomto podujatí, bude nesporne zaujímavé, či špecifické podmienky v hale budú vyhovovať viac špecialistom, alebo hráčom veľkého futbalu. Presne o týždeň na to príde na rad ďalšie podujatie, ktoré spraví zrejme definitívnu bodku za futbalovou zimou: prvý ročník Atak Cupu, akési pokračovanie neoficiálneho tour programu vybraných mužstiev Pohára primátora, ktoré si takto dajú rande už po tretí krát. Medzi účastníkmi nebudú chýbať usporiadajúci FK Atak Mideo, MFK Tatra Temex, Safi, MSI, Chaos Gemor team a MARTIN. Zaujímavou myšlienkou, ktorá by mala nájsť oporu aj u predchádzajúcich dvoch usporiadateľov podobných podujatí, je vytvoriť turnajový okruh, ktorého výsledky by sa zratúvali a už počas ďalšej sezóny by sme mohli spoznať prešovského halového kráľa v malom futbale. Ak ku tomu prirátame fakt, že voľné miestečko v termínovej listine ešte hľadá aj Chaos Gemor team, ktorý má tiež záujem zorganizovať takéto podujatie, tento nápad by nemusel zapadnúť prachom. V každom prípade však Atak Cup prinesie niekoľko zmien, ktoré otestujú schopnosti účastníkov. Hrať sa bude v športovej hale na Nábrežnej ulici, kde budú mať družstvá oficiálnu premiéru. Vôbec po prvý krát v histórii prešovského malého futbalu by sa malo hrať s oficiálnou futsalovou loptou, ktorá je špeciálne určená do hál. No a v neposlednom rade sa aj od hracieho systému 4+1 očakáva, že prispeje ku zatraktívneniu hry. Do role favoritov sú určite pasovaný usporiadatelia, lenže organizátorom počas zimy na podobných turnajoch ešte ruže nezakvitli. O dôvod viac na zmenu takéhoto stavu majú hráči Ataku aj vzhľadom na to, že prípadné víťazstvo by bolo pekným darčekom pre materskú firmu oslavujúcu v tomto roku desaťročnicu existencie.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK