PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/4594/vyhlasenie_spravbytkomfort_a-s--_presov_k_situacii_s_dodavkou_plynu.html

Vyhlásenie Spravbytkomfort a.s., Prešov k situácii s dodávkou plynu

Uvedené obmedzenia zatiaľ majú dopad len na priemyselné podniky a v súvislosti s včerajším vyhlásením ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka, nie sú obmedzenia v dodávke plynu pre výrobcov tepla.

„ Spravbytkomfort a.s. , Prešov bude reagovať na stav dodávok plynu podľa vyvýjajúcej sa situácie a bude musieť akceptovať prípadné obmedzenia zo strany SPP a.s. , ktoré budú súvisieť so vzniknutými skutočnosťami.
Kotolňa na biomasu bude v priebehu tohto týždňa spustená do plnej prevádzky.
Drevnej štiepky máme dostatok. Tento zdroj bude mať minimálnu závislosť od dodávky plynu. „ Ing. Natália Banduričová, predsedníčka predstavenstva a riaditeľka a.s.

Aktualizácia – stav dodávok a distribúcie zemného plynu. Dodávky pre domácnosti pokračujú bez obmedzemia.
Bratislava 07.01.09, 8:28 hod
V dôsledku pokračujúceho rusko-ukrajinského sporu boli dnes v noci zastavené dodávky zemného plynu na Slovensku. V dôsledku toho trvá stav núdze a prevádzkovateľ distribučnej siete spoločnosť SPP – distribúcia vyhlásila na dnes s platnosťou od 6,00hod obmedzujúci odberový stupeň č. 8. Tento stupeň obmedzenia znamená, že priemyselní odberatelia so zmluvne dohodnutým množstvom zemného plynu nad 633 MWh (nad 60 000 m³) musia znížiť odber zemného plynu na úroveň bezpečnostného minima.
Pre vykurovanie platí základná vykurovacia krivka č. 1 bez obmedzenia odberu plynu. Dodávky plynu pre domácnosti, zdravotnícke zariadenia, školy a zabezpečenie nevyhnutných potrieb obyvateľstva pokračujú bez obmedzenia zo zásobníkov plynu. Slovenský plynárenský dispečing má situáciu pod kontrolou, a preto nie je dôvod pre obavy obyvateľov Slovenska.

zdroj: webová stránka SPP

 
7.1.2009 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1876 krát