Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Lúpežne prepadli dvanásťročného chlapca

Humenné 17. januára (TASR) - Humenský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a vzniesol obvinenie voči 14-ročnému páchateľovi z Medzilaboriec.

Ten spoločne s 11-ročnou kamarátkou zastavil na chodníku 12-ročného miestneho chlapca. Na obeť začal kričať, aby mu dal peniaze, lebo inak ho zabije. Hrozbu opakoval dvakrát a keďže mu prepadnutý žiadne peniaze nedal, chytil ho rukami spredu za bundu a sotil na zem. Z predného vrecka bundy mu zobral 20 eur (602,50 Sk). Ležiaceho chlapca kopol do nohy a dvakrát udrel päsťou do tváre. Maloletý skončil so škrabancami na krku, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie bez práceneschopnosti.
"Obvinený bude stíhaný na slobode, " uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová. Informovala aj o zvýšenom počte dopravných nehôd na cestách Prešovského kraja, na ktorých došlo počas piatka 16. januára k 30 dopravným kolíziám. Pri nehodách boli dve osoby zranené ťažko a štyri ľahko. Hmotné škody odhadli na 67.950 eur (2.047.062 Sk). Najviac nehôd - deväť sa stalo v policajnom okrese Poprad, kde bolo aj najviac zranených. V policajnom okrese Prešov zaznamenali osem nehôd, v okrese Humenné sedem a Starej Ľubovni šesť.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK