PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/4644/presov_sa_uspesne_prezentoval_na_medzinarodnej_vystave_v_brne.html

Prešov sa úspešne prezentoval na medzinárodnej výstave v Brne

Mesto Prešov sa aktívne zúčastnilo na 18. ročníku medzinárodného veľtrhu turistických možností v regiónoch. Štvordňová výstava GO a REGIONTOUR sa tešilo veľkému záujmu odbornej i laickej verejnosti.

Prešov sa prezentoval najväčšími zaujímavosťami mesta aj regiónu. „Spoluvystavovateľmi bola aj Jaskyňa Zlá Diera a Šariš Park. Súčasťou expozície bola aj foto prehliadka – 1. deň zo života Prešova, “ povedala účastníčka výstavy Mgr. Katarína Mikuláková.

Mimoriadnemu úspechu sa tešila ochutnávka tradičných výrobkov mäsovej výroby zo Šariš Parku a degustácia prešovskej Jahodovice. Veľký záujem návštevníkov nášho stánku bol o vreckové kalendáriky s tematikou Prešova, nálepky, pohľadnice a mapy mesta. Veľmi veľa otázok od návštevníkov nášho prezentačného stánku smerovalo k informáciám o turistike, cykloturistike, NKP Solivar, Dubnických opálových baniach a ubytovacích kapacitách v meste.

Prvé dna dni výstavy, 15. – 16. 1. boli určené odbornej verejnosti. Ďalšie dva, víkendové, už patrili laickej verejnosti. Podujatia sa zúčastnilo viac ako 2 300 zahraničných návštevníkov z 18 krajín. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom ide o približne 10 % nárast zahraničných návštevníkov.

Zástupcovia prešovskej samosprávy hodnotia účasť na výstave ako veľmi pozitívnu. Podľa nich každá takáto prezentácie je atraktívnou pozvánkou na návštevu a spoznávanie Prešova. Slovensko na 18. ročníku medzinárodnej výstavy reprezentovala Slovenská agentúra pre cestovný ruch.

 
20.1.2009 | Pridal: Orin | Mesto Prešov | čítané: 1343 krát