Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: Pijani orchestra

Pijani orchestra bolo pozoruhodné zoskupenie hrajúce old school (naozajstnú old school, á la S. O. D.) hardcore. Vytvorilo ho členovia rôznych prešovských kapiel v prvej polovici tejto dekády.

Pijani orchestra

Pijani orchestra tvorili Marián Platko (líder Poďme do práce), Tomáš Bikár a Daniel Kosiba (v tom čase líder kapely Asfalt, dnes vystupujúci sólo, pod vlastným pseudonymom Matello). "Tento náš projekt nie je o hudbe, ide nám o srandu, zabaviť seba i ľudí. Zišli sa členovia rôznych kapiel a snažíme sa robiť bordel podľa svojho, " opísal zmysel existencie Pijani orchestra Elvis alias M. Platko.

Pijani orchestra nahrali aj jedno demo. Pieseň Pionierkin sen sa objavila aj na kompilácii Slovak undeground punx attack! - Vol. 2, ktorú vydal Hirax Records (2006) a videoklip Kontakt vyšiel na DVD kompilácii Brutal Scene - Vol. 1 (2006). Skupina absolvovala niekoľko koncertov, potom sa, pravdepodobne nadobro, odmlčana.

Web: www.pijani.szm.sk (stránka zrušená)

Z bibliografie:

Rozhovor s Elvisom: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=278

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK