Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Zbierka na podporu charity

Finančná zbierka na podporu činnosti diecéznej charity prešovského gréckokatolíckeho biskupstva sa uskutočnila 4. marca počas dopoludňajších bohoslužieb vo všetkých farnostiach tohto biskupstva. Na podporu dosiahnutia jej cieľa adresoval veriacim svoju výzvu diecézny biskup Mons. Ján Hirka. Apeloval na ich dobrú vôľu a veľkodušnosť, aby "aj z toho mála, čo majú, prispeli tým, čo nemajú nič".

Ako informoval vikár pre médiá Gréckokatolíckeho biskupstva v Prešove Marek Pribula, výsledok zbierky bude známy do mesiaca.

Gréckokatolícka diecézna charita v Prešove obnovila svoju činnosť v septembri 1991 a vo februári 1992 začala s prvou stálejšou aktivitou pod názvom Príjem núdznych v priestoroch gréckokatolíckeho farského úradu. V súčasnosti poskytuje charitatívne služby v rodinách v Prešove, Starej Ľubovni, Medzilaborciach, Svidníku, Humennom, Michalovciach a v Sobranciach. Nedávno zaregistrovali jej Agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti v Michalovciach, v Snine a v Prešove.
Tzv. jarná zbierka na podporu činnosti a charity vôbec je už tradičná a každý rok k nej pribúda aj jesenná zbierka. Popri týchto zdrojoch je charita financovaná zo štátneho rozpočtu, samosprávou a z rôznych fondov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK