Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

FHE: Jednovetové kapely III

Pod pojmom „jednovetové kapely“ sa v tejto ecnyklopédii už tretí raz objavujú takí interpreti, o ktorých sa veľa informácií nedochovalo a zmestia sa do jednej vety. Tu je teda ďalších päť takýchto „jednovetových“ skupín.

To, že o nich nie je veľa informácií, ešte neznamená, že by neexistovali, alebo že by nemali svoj význam. Práve naopak. Ak o nich niečo viete, prípadne máte ich biografie, nahrávky, fotografie apod. , nehávajte a pošlite e-mail autorovi, resp. nechajte odkaz v diskusii. Heslá môžu byť „apdejtnuté“, prípadne môže byť niektorému z „jednovetových“ interpretov venované aj samostatné heslo. No problem.

Teda tu je 5 „jednovetových“ kapiel. Všetky spája to, že účinkovali v 90. rokoch 20. storočia

S Quartet

Jazzové kombo S Quartet bolo jedno z mnohých prešovských zoskupení tohto žánru; v novembri 1993 otváral S Quartet festival Jazz Prešov.

-

Sex Apple Infection Stars

Projekt Sex Apple Infestion Stars vznikol a pôsobil v roku 1999, kedy sa zúčastnil Rockovej ligy; hudobným zameraním projektu bola pomalá gitarová muzika.

-

Ragnarök

Skinheadská oi! skupina Ragnarök (Súmrak Bohov) fungovala v druhej polovici 90. rokov, personálne bola prepojená s ex-členmi skupiny D. M. S.

-

Poltergeist

Tvrdá rocková kapela pôsobiaca v polovici 90. rokov; v roku 1995 sa kapela Poltergeist zúčastnila Rockovej ligy.

-

Perambulator

Metalová formácia Perambulator zo začiatku 90. rokov; zúčastnila sa Rockovej ligy ´91.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK