Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Pomoc pre ľudí s intoleranciou laktózy

Aj medzi nami sú ľudia, ktorí nepijú mlieko a nejedia mliečne výrobky. Nie preto, že im nechutia, ale preto, že im spôsobujú tráviace problémy. Ide o ľudí, ktorých telo už „vyplo“ produkciu enzýmu laktáza, a preto nevedia stráviť mlieko a v ňom obsiahnutý mliečny cukor – laktózu.

Najvyššia produkcia enzýmu laktáza v tenkom čreve človeka je pri narodení dieťaťa, potom s pribúdajúcim vekom zväčša prirodzene postupne klesá. U niekoho viac, u niekoho menej. Sú ľudia, ktorí majú to šťastie, že sú „dojčatami“ do konca svojho života. Ale asi každý piaty človek u nás má určitý stupeň neznášanlivosti mliečneho cukru. Hoci sa hovorí, že s vekom rastie chuť, v tomto prípade platí opak. S vekom rastie odpor. Škoda, že k mlieku a mliečnym výrobkom.
Zmeniť to môže novinka na našom trhu, ktorá tento problém rieši. Výživový doplnok LAKTAZAN s aktívnym obsahom prírodného enzýmu laktáza prichádza v týchto dňoch na slovenský trh a umožní týmto ľuďom opäť konzumovať mliečne výrobky bez obáv zo sprievodných tráviacich ťažkostí. Tento produkt na Slovensko dováža prešovská spoločnosť, ktorej zástupca sám trpí spomínanou intoleranciou laktózy. Ing. Rastislav Stolárik hovorí: „Sám veľmi dobre viem, ako sa cíti človek, ak si musí vyberať jedlá nie podľa chuti, ale podľa toho, či obsahujú, alebo neobsahujú mlieko a vyhýbať sa tým mliečnym. Aj preto uvedenie LAKTAZANu na Slovenský trh vnímam ako pomoc a službu tým, s ktorými som na rovnakej lodi. “
MUDr. Emeše Majorová, detská gastroenterologička poznamenáva: „Takýto výživový doplnok na našom trhu doteraz chýbal. Určite pomôže ľuďom s intoleranciou laktózy viesť plnohodnotný život bez toho, aby sa naďalej vyhýbali mliečnym jedlám. Nezanedbateľným prínosom pre nich bude, že spolu s LAKTAZANom a mliekom budú prijímať v potrave vápnik, ktorého nedostatok môže ináč viesť ku zdravotným komplikáciám“

Výživový doplnok LAKTAZAN si môžete zakúpiť v každej dobrej lekárni, v predajniach zdravej výživy (v Prešove na Hlavnej 39) a na webe www.laktazan.com, kde nájdete tiež zaujímavé tipy a rady ako žiť s intoleranciou laktózy.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK