Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešov model show - lietame v hale

Klub plastikových modelárov Prešov a Slovenský letecký zväz pripravili ďalší ročník modelárskych podujatí Prešov model show a Lietame v hale. Uskutoční sa 7. marca 2009 v priestoroch Mestskej športovej haly v Prešove v čase od 9.00 do 16.00. Vstupné sa neplatí.

V rámci súťaže a výstavy Prešov model show budú môcť návštevníci vidieť niekoľko stoviek plastikových a papierových modelov lietadiel, bojovej techniky ale aj civilných dopravných prostriedkov či lodí vytvorených modelármi zo Slovenska ale aj z okolitých krajín (v minulých ročníkoch sa súťaže zúčastnilo každoročne cez 400 modelov vo všetkých súťažných kategóriách). Prezentácia modelárov bude trvať do 11.00 a slávnostné vyhlásenie výsledkov prebehne o 15.00.
Predstavené bude aj modulové koľajisko v mierke H0 s dĺžkou takmer 30 metrov a niekoľkými železničnými stanicami, ktoré privezú železniční modelári z Košíc ako aj statické výstavy lodných a leteckých modelárov. Chýbať nebude ani modelárska burza a predvádzanie modelárskych techník modelármi z celého Slovenska.
Počas celého dňa bude na palubovke haly prebiehať letecký deň RC elektromodelov (diaľkovo ovládané lietadlá s elektrickým pohonom) Lietame v Hale, ktorý tento rok počíta už svoj 11.ročník. Svoje pilotné majstrovstvo predvedú modelári zo Slovenska ale aj zo zahraničia.
Vo vestibule sa predstavia členovia Klubov vojenskej histórie z Prešova, Košíc, Spišskej Novej Vsi a Popradu s ukážkami výzbroje a výstroje armád z 2. svetovej vojny – v prípade priaznivého počasia aj s bojovou ukážkou v priestore pred halou. Pred mestskou halou bude tiež počas dňa vystavená záchranná a hasičská technika Hasičského a záchranného zboru z Prešova, Hasičského zboru z Drienova a vyprosťovacie kamióny používané pri odstraňovaní dopravných nehôd..

Ďalšie informácie o súťaži ako aj prihlasovací formulár na prihlásenie modelov nájdete na stránkach Klubu plastikových modelárov Prešov – www.kpmpresov.sk

Súvisiace články
10.3.2009 Prešov model show 2009
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK