Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

V meste sa odstraňujú „štyridsiatky“

V súlade s novým zákonom o cestnej premávke sa z mestských ciest odstraňujú dopravné značky, ktoré upravujú najvyššiu dovolenú rýchlosť 40 km/h.

Odstránenie dopravného značenia sa týka 37 ulíc v oboch smeroch. Jedine na Okružnej ulici ide o úsek v jednosmernej premávke. „Všetky dopravné značky na miestnych a účelových komunikáciách s výnimkou tých, ktoré sú umiestnené v blízkosti spomaľovacieho prahu budú odstránené do 28. 2. 2009, “ hovorí Ing. Adriana Compeľová z oddelenia dopravy. Zoznam ulíc, na ktorých je potrebné odstrániť dopravné značky bol prerokovaný a odsúhlasený Okresným dopravným inšpektorátom PZ v Prešove.

„Pri prehodnocovaní dopravného značenia sme vychádzali z aktuálnej dopravno-bezpečnostnej situácie, vrátane analýzy dopravnej nehodovosti s konštatovaním, že na väčšine takýchto úsekov nie je naďalej potrebné takéto zníženie rýchlosti. “ zdôraznila A. Compeľová. Náklady mesta spojené s odstraňovaním dopravných značiek prevyšujú čiastku 960 €. Povinnosť odstrániť 40-tky zo štátnych ciest prechádzajúcich mestom Prešov leží na pleciach Krajského, resp. obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK