Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Interné oddelenie FNsP má novú jednotku intenzívnej starostlivosti

Prešov 24. februára (TASR) - Oddelenie vnútorného lekárstva Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove má novú jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS), ktorú oficiálne odovzdali do užívania dnes popoludní.

Primár Marián Babčák vyzdvihol, že po desiatich rokoch majú pacienti vďaka zriadeniu JIS pri internom oddelení opäť k dispozícii pracovisko intenzívnej starostlivosti pre najzávažnejšie stavy v internej medicíne.
Na poskytovanie intenzívnej zdravotnej služby je vyčlenených šesť lôžok na druhom poschodí v budove interného oddelenia I. Novú JIS budú využívať dospelí pacienti nad 19 rokov zo spádovej oblasti okresov Prešov a Sabinov, ktorých stav vyžaduje intenzívnu starostlivosť.
"Podarila sa dobrá vec. Konečne máme to, čo tu dlho chýbalo, teda kvalitné technické vybavenie, dostatočné personálne zabezpečenie a výhodné priestorové možnosti. Tieto pozitíva v sebe spája nová JIS pri oddelení vnútorného lekárstva I, " komentoval prínos jednotky vedúci lekár Richard Pabiš.
Do zriadenia novej JIS investovala FNsP J. A. Reimana v Prešove z vlastných zdrojov asi 65.000 eur (takmer 1,96 milióna Sk). "Ich návratnosť očakávame do jedného roka. Najdôležitejšie je však zabezpečenie kvalitnej zdravotnej starostlivosti, " dodala pre TASR hovorkyňa nemocnice Drahoslava Skopárová.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK