PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/4789/radnica_pripravuje_medzinarodne_sympozium.html

Radnica pripravuje medzinárodné sympózium

V piatok 6. 3. 2009 sa v priestoroch zasadačky MsÚ na Jarkovej ul. 24 uskutoční medzinárodné sympózium "GREENWAYS v strednej a východnej Európe."

Pojem greenways hovorí o využívaní bývalých železničiek na rekreačné trasy. Ponúka podporu alternatívnych zdrojov cestovania, rozvoj turistiky a priestor na aktívne trávenie voľného času. Primátor Pavel Hagyari vyzdvihol význam tohto podujatia. „Turistika a cestovný ruch sú pre náš región nesmierne dôležité. Myslím si, že samotná téma i obsadenie prednášajúcich prispejú k tomu, aby sme dostatočne využívali všetky možnosti, ktoré sa ponúkajú samosprávam pre podporu cestovného ruchu, “ uviedol primátor.

Program medzinárodného stretnutia je koncipovaný do štyroch častí. Jednotlivé bloky sa venujú Greenways v strednej a východnej Európe, konkrétnym príkladom realizovaných projektov zo strednej a východnej Európy, potenciálnym projektom a iniciatívam podporujúcim rozvoj cyklistickej dopravy na národnej a medzinárodnej úrovni.

Na medzinárodnom sympóziu vystúpia zástupcovia nielen zo Slovenska, ale aj napríklad z Poľska, Rumunska, Českej republiky, Rakúska, Bulharska a Maďarska. Záštitu nad podujatím prevzal primátor JUDr. Pavel Hagyari. Medzinárodné sympózium je pripravované v spolupráci s Konzorciom Environmental Partnership for Sustainable Development, Mestom Prešov a Prešovským samosprávnym krajom.

 
25.2.2009 | Pridal: Orin | Mesto Prešov | čítané: 987 krát