Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Zlodeji kradli betónové dlaždice, stavebné drevo i náradie

Prešov 26. februára (TASR) - Zlodeji v Prešovskom kraji na rozdiel od školákov "neprázdninujú" a kradnú "čo im príde pod ruku". Popradskí policajti vyšetrujú napríklad krádež betónových dlaždíc z diaľnice. Zatiaľ neznámy páchateľ ich ukradol spod jedného z mostov na diaľničnom úseku Matejovce - Jánovce. Odniesol, či skôr odviezol si 234 dlaždíc s rozmermi 45x45x5 cm, ktoré boli osadené v suchom betóne na ploche 48 metrov štvorcových. Škodu vyčíslili na 759 eur (22.866 Sk).

Kežmarskí policajti obvinili štvoricu mužov z obce Stráne pod Tatrami v okrese Kežmarok, ktorí počas januára trikrát vykradli garáž v susedstve budovy tamojšieho obecného úradu. V prvom prípade kradli spoločne s 11 ročným chlapcom. Maloletý sa dostal do garáže cez okno a odtiaľ im podával smrekovú stavebnú guľatinu. Keď drevo spálili, štyria dospelí prišli ku garáži opäť, ale tentoraz vylomili zámok, ukradli guľatinu a pri odchode garážovú bránu opatrili vlastným visiacim zámkom. Po niekoľkých dňoch si prišli po "palivo" po tretíkrát. Dvere otvorili pravým kľúčom a ukradli smrekovú guľatinu, borovicové fošne a drevené hranoly. Zachrániť sa podarilo iba fošne, ostatné použili ako palivo.
"Polícia stíha obvinených na slobode, " dodal zástupca krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Daniel Džobaník, ktorý informoval aj o poškodených dverách v základnej škole vo Svidníku. V noci z utorka na stredu zatiaľ neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň na vchodových dverách do budovy jednej zo základných škôl v meste. Následne vo vnútri rozbil a poškodil osem dverí vedúcich do kabinetov, skladov a tried. Spôsobil škodu najmenej 660 eur (19.883 Sk).
Celkovú škodu 1190,34 eur (35.860 Sk) spôsobil majiteľom dvoch pivníc na vranovskom sídlisku Okulka doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý ukradol rôzne náradie, ale aj zváračku, priamočiaru pílu, vŕtačku a satelitný prijímač.
V mestskej časti Podsadek v Starej Ľubovni neznámy páchateľ osekal spodnú časť troch drevených telefónnych stĺpov. Telekomunikačná spoločnosť vyčíslila škodu na 500 eur (15.063 Sk).

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK