Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Spanilá jazda Ataku

Posledným halovým podujatím pred jarnými odvetami v malom futbale bol premiérový ročník Atak Cupu 2001. Systémom štart - cieľ si prvenstvo na tomto podujatí vybojoval usporiadajúci celok FK Atak Mideo.

Jeho úspech je o to cennejší, že po nevydarenom vystúpení v oblastnom finále SFZ dokázal zozbierať potrebné sily a suverénne zvíťaziť. Úvodné stretnutie rozohrali medzi sebou Chaos Gemor Team a MFK Tatra Temex. Chaos mal výborný nástup, viedol 2:0, avšak Temex sa nepoddal a vybojoval remízu 2:2. FK Atak Mideo začal veľmi dobre a opätovne vynovená Safi mu nestačila ani v jednej činnosti a zaslúžene podľahla 0:4. MSI si pohrali s MARTINOM ako mačka s myšou a s prehľadom zvíťazili 5:2. Prvé prekvapenie mali v rukách hráči Safi. Viedli nad favorizovaným Temexom 2:1 a nastrelili žrď. Tá akoby symbolicky odrazila Temex do náporu, ktorý mu priniesol ovocie v podobe víťazstva 4:2. Najkrajšie stretnutie pre oko diváka predviedli MSI proti takmer bezmocnému Chaosu. Fajnšmekerské akcie MSI končili nádhernými gólmi, ktorým nechýbal vtip ani presnosť a skóre sa počas 20 minútového hracieho času vyšplhalo na neuveriteľných 8:0! Podobne si počínal aj Atak v stretnutí s bezzubým MARTINOM a zvíťazil jasne 6:2. Najdramatickejší a zrejme aj najnervóznejší zápas odohrali MSI s Temexom. Jediný gól stačil na najtesnejšie víťazstvo prvého z menovaných, ktorý však na ceste za víťazstvom musel prežiť mnoho krušných chvíľ. Víťazstva sa dočkali aj borci MARTINA po víťazstve 4:2 nad Safi. Bola to však iba slabá náplasť, pretože ďalších bodov sa víťaz Safi Cupu 2001 už prekvapujúco nedočkal. Atak mal mať teoreticky jednoduchú úlohu proti rozháranému Chaosu. Ten sa však vypol ku dobrému výkonu a favoritovi často podkuroval. Ale na rozbehnutého súpera ani to nestačilo, pretože Atak dokázal tri krát skórovať a jeho brankár si po druhý krát v turnaji udržal shot out. MARTIN sa ešte celkom nevzdal šance na popredné umiestnenie, no Temex podal veľmi koncentrovaný výkon a zaslúžene vyhral 3:1. Finálový súboj medzi sebou rozohrali dovtedy neporazené celky MSI a Ataku. Hral sa výborný futbal v ktorom mali navrch brilantne hrajúci reprezentanti FK Atak Mideo. Víťazstvo 4:1 pre nich znamenalo už pred záverečnými zápasmi celkové prvenstvo v turnaji. Druhá priečka pripadla zaslúžene celku MSI. Chaos ešte pomýšľal na prípadný bronz, avšak nad Safi nedokázal zvíťaziť viac než 2:1 a stále gólovo na Temex strácal. Boj o tretiu priečku zdramatizoval Atak víťazstvom 5:1 práve nad Temexom. V rukách mal všetko Chaos, ale napriek tomu, že dokázal MARTINU vsietiť šesť gólov až štyri razy inkasoval, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako rozhodujúce. MSI si po zaujímavom priebehu obhájili víťazstvom 4:3 nad Safi striebro a učinili tak záverečnú bodku za vydareným podujatím.

Tabuľka Atak Cupu 2001:

<table width="100%" border="1" cellspacing="5" cellpadding="5" bordercolor="#C0C0C0"><tr><td align="right">1.</td><td>FK Atak Mideo</td><td align="right">5</td><td align="right">5</td><td align="right">0</td><td align="right">0</td><td>22:4</td><td align="right">10</td></tr><tr><td align="right">2.</td><td>MSI</td><td align="right">5</td><td align="right">4</td><td align="right">0</td><td align="right">1</td><td>19:9</td><td align="right">8</td></tr><tr><td align="right">3.</td><td>MFK Tatra Temex</td><td align="right">5</td><td align="right">2</td><td align="right">1</td><td align="right">2</td><td>10:11</td><td align="right">5</td></tr><tr><td align="right">4.</td><td>Chaos Gemor Team</td><td align="right">5</td><td align="right">2</td><td align="right">1</td><td align="right">2</td><td>10:18</td><td align="right">5</td></tr><tr><td align="right">5.</td><td>MARTIN</td><td align="right">5</td><td align="right">1</td><td align="right">0</td><td align="right">4</td><td>13:22</td><td align="right">2</td></tr><tr><td align="right">6.</td><td>Safi</td><td align="right">5</td><td align="right">0</td><td align="right">0</td><td align="right">5</td><td>8:18</td><td align="right">0</td></tr></table>

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK