Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

FHE: Adnoise

Prešovská formácia Adnoise hrá inštrumentálny alternatívy rock. Kapelu tvoria Pavol Korčák (basgitara), Milan Vereščák (gitara), Viktor Pončák (gitara), Dalibor Jeník (bicie nástroje).

Adnoise

Skupina vznikla v lete 2006 ako pozostatok istej prešovskej stredoškolskej kapely. Debutovala v apríli 2007 na prešovskej Rockovej lige. Následne absolvovala viacero koncertov po východnom Slovensku.

Skupina vystúpila aj na prehliadke Liverpool, koncertovala s Divnou párty a Strechou, na Dňoch mesta Prešov, na alternatívnom festivale v Medzeve a ďalších akciách.

„Chceme sa dostať do povedomia v rámci alternatívnej scény na Slovensku a ak sa podarí, aj v okolitých krajinách, “ opísal ciele kapely D. Jeník. V najbližšom období chystá kapela demonahrávku. Nevylučuje, že v budúcnosti budú niektoré skladby aj so spevom, zatiaľ však kapela nenašla vhodný spevácky typ. Zaujímavosťou je videoprojekcia, ktorú Adnoise využíva aj pri koncertoch, a ktorá korešponduje s muzikou.

Webs:
www.myspace.com/adnoise
www.bandzone.cz/adnoise

Z bibliografie:
Divná párty v Bizarre: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=517

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK