PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/4862/neznamy_pachatel_dobodal_majitelku_vecierky.html

Neznámy páchateľ dobodal majiteľku večierky

Prešov/Šarišské Michaľany 19. marca (TASR) – Krajský policajný vyšetrovateľ v spolupráci s policajtmi Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove vyšetruje prípad vraždy, ku ktorej došlo v pondelok 18. marca v Šarišských Michaľanoch, okres Sabinov.

Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva PZ v Prešove dnes informoval TASR, že okolo 17.35 h doposiaľ neznámy páchateľ v miestnej večierke niekoľkokrát bodol jej 52-ročnú majiteľku a následne z miesta činu utiekol. Zranená žena vyšla napriek vážnemu zraneniu pred predajňu, kde ju na zemi našli dvaja okoloidúci chlapci, ktorí privolali lekársku pomoc. Majiteľka večierky utrpela vážne bodno-rezné poranenia v oblasti krku a hrudníka, ktorým približne po dvoch hodinách v nemocnici podľahla.
Polícia zaistila viacero stôp, ktoré budú predmetom skúmania Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach. Na mieste činu sa našiel aj nôž, zatiaľ však nie je známe, či ide o vražednú zbraň. Policajti vypočuli aj niekoľko svedkov a získané údaje preverujú. Podľa doterajších zistení vyšetrovateľov páchateľ z predajne nič neodcudzil. Na tele nebohej bude vykonaná pitva v prešovskej Nemocnici s poliklinikou, ktorá určí presnú príčinu smrti.
Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

 
19.3.2009 | Pridal: Orin | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1690 krát