Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Policajti vypátrali vraha 52-ročnej ženy zo Šarišských Michalian

Prešov 27. marca (TASR) – Prešovský policajný vyšetrovateľ dnes zadržal a obvinil jedenkrát súdne trestaného 19-ročného Stanislava D. z rómskej osady pri Ostrovanoch, okres Sabinov, zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorej došlo 18. marca vo večerných hodinách v obci Šarišské Michaľany.

V miestnej večierke vtedy neznámy páchateľ dobodal 52-ročnú majiteľku a z miesta činu ušiel. Žena napriek poraneniam vyšla pred obchod, kde ju našli dvaja chlapci a privolali pomoc. Po prevoze do nemocnice však zraneniam podľahla.

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove František Leško dnes na mimoriadnej tlačovej besede informoval, že policajti na mieste činu zaistili viac ako 40 stôp, ktoré skúmal Kriminalistický a expertízny ústav v Košiciach. Medzi dôkazovým materiálom sa nachádzal aj 29-centimetrový kuchynský nôž. Po vykonaní testu DNA znalci zistili, že išlo o vražednú zbraň. Na čepeli sa totiž nachádzala krv poškodenej 52-ročnej majiteľky večierky a na rukoväti stopy DNA páchateľa. Zadržaný Stanislav D. bol v priebehu vyšetrovania vypočutý ako svedok a už od začiatku patril do okruhu podozrivých, pretože viacerí svedkovia ho videli, ako sa pohyboval v okolí obchodu.

Obvinený Stanislav D. sa nakoniec k vražde priznal a uviedol, že v čase spáchania skutku bol pod vplyvom alkoholu. Pred vyšetrovateľom povedal, že po príchode do predajne žiadal predavačku, aby mu dala fľašu alkoholu na dlh. Tá to však odmietla a preto ju páchateľ trikrát bodol kuchynským nožom. Podľa záverov súdnej pitvy smerovali dve rany do oblasti hlavy a jedna smerom zhora do krku, pričom bolo zasiahnuté aj srdce. Spôsobené zranenia neboli podľa Leška zlučiteľné so životom.

V priebehu dnešného dňa bol spracovaný návrh na dodanie podozrivého do vyšetrovacej väzby. Za tento čin hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na dobu 15–20 rokov.

Súvisiace články
10.2.2010 Krajský súd potvrdil 18-ročný trest pre vraha predavačky zo Š.Michalian
Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK