Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Na stretnutí sa skloňovala téma útulku pre zvieratá

Minulý týždeň sa na radnici uskutočnilo rokovanie, ktoré sa venovalo spolupráci samosprávy so združeniami participujúcimi na ochrane zvierat. Dobrovoľníci, spolu s predstaviteľmi radnice, hľadali možnosti úzkej spolupráce.

Zástupcovia organizácií pôsobiacich v tejto oblasti predstavili svoje aktivity a možnosti ďalšieho rozvoja v našom meste. „Predsedníčka slobody zvierat pani Čechová informovala o skúsenostiach s prevádzkou bratislavského útulku, ktorý sa postupne stal aj vyhľadávaným oddychovým miestom pre desiatky bratislavských rodín pri trávení voľného času, “ povedal na margo stretnutia Michal Haško zo združenia Priatelia zvierat. Primátor JUDr. Pavel Hagyari ocenil záujem mimovládnych organizácií o aktívny prístup k danej problematike. „Teším sa ich záujmu a tiež snahe o spracovanie rámcového projektu, cez ktorý sa budeme tejto záležitosti ďalej venovať. Oceňujem hlavne záujem dobrovoľníkov o nadviazanie spolupráce so susednými obcami a ďalšími partnermi, lebo odchyt a umiestnenie túlavých psov i samotná prevádzka útulku si vyžadujú nepretržitý prílev peňazí, “ uviedol primátor P. Hagyari.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK