PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/494/z_programu_primatora.html

Z programu primátora

Dňa 27. 3. 2001 sa v Martine primátor mesta Ing. Juraj Kopčák zúčastňuje snemu Združenia miest Slovenska. Po odsúhlasení stanov tejto inštitúcie sa jeho členovia budú zaoberať zlúčením s Úniou miest Slovenska.

„Ak nenastanú nepredvídané okolnosti, zlúčenie oboch stavovských organizácií by sa malo stať realitou. Obe strany o tomto usilí rokujú už dlhšie, takže martinské stretnutie by malo dať bodku za touto snahou a nasmerovať činnosť do budúcnosti,“ povedal prvý muž šarišskej metropoly na včerajšom pravidelnom novinárskom brífingu.

V centre Turca sa dnes uskutoční aj zasadnutie Prezídia Klubu primátorov miest, ktorého prezidentom je Ing. Juraj Kopčák. „Na programe prezídia sú predovšetkým otázky reformy verejnej správy (súčasný stav, ako aj stratégia ďalšieho postupu), príprava valného zhromaždenia, ďalšie aktivity klubu, ale aj aktuálne problémy, ako je podiel na transformácii prirodzených monopolov, zákon o priemyselných parkoch, informačný zákon a pod“.

Koncom týždňa odcestuje primátor Ing. Juraj Kopčák, na pozvanie príslušných organizácií EÚ s ďalšími dvadsiatimi primátormi a starostami slovenských miest a obcí, na týždňovú pracovnú stáž do metropoly Belgicka Bruselu. Na programe je viac než dvadsať odborných prednášok, od kultúrnej spolupráce až po regionalizáciu.

 
27.3.2001 | Pridal: Redakcia PIS | Samospráva | čítané: 2654 krát