Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mestská tržnica bude stáť od soboty na svojom pôvodnom mieste

Prešov 23. apríla (TASR) – Prešovská tržnica bude od soboty 25. apríla znovu premiestnená na Weberovu ulici, kde pôvodne stála. Hovorkyňa primátora Prešova Katarína Pirohová dnes informovala TASR, že po dohode vedenia radnice s vlastníkom pozemku, sa obchodníci vrátia na plochu, kde bude obnovená kapacita 70 predajných stánkov.

V decembri 2007 sa tržnica pre realizáciu prípravných prác výstavby nového nákupného centra v tejto lokalite presťahovala na Baštovú ulicu, kde fungovala v obmedzenom režime, pretože sa tam zmestilo len 30 stolov. „S majiteľmi pozemkov sme sa dohodli na symbolickom prenájme za jedno euro. Chceli sme vyjsť v ústrety najmä dôchodcom, ktorí sú na staré miesto zvyknutí, " uviedol primátor Prešova Pavel Hagyari.

Keďže v blízkosti spomínanej plochy prebiehajú práce v rámci rekonštrukcie Okružnej ulice, budú na týchto miestach z bezpečnostných dôvodov osadené zábrany. Do konca apríla by ich malo mesto umiestniť na uliciach Weberova, Kúpeľná a Pavla Petra Gojdiča.

Ide však len o dočasnú podobu tržnice. Moderné trhovisko vrátane zastrešenia celej predajnej plochy by malo na tomto mieste vyrásť po dobudovaní veľkého nákupného komplexu, ktorý plánuje postaviť holandská spoločnosť Multi Development. O termíne začatia výstavby sa zatiaľ rokuje.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK